Vijesti 16.02.2016.

Sipa: Informacije i dokumentacija dostavljaju se Sudu i Tužilaštvu

ČITANJE: 1 minuta
sipa
Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH saopštila je da sve informacije i dokumentaciju pribavljenu provođenjem svojih zakonskih nadležnosti, uz odgovarajuće izvještaje, dostavlja Sudu i Tužilaštvu u skladu sa zakonom.

-Povodom neistinitih tvrdnji pojedinih medija i pojedinaca da je Sipa, nakon pretresa Pavlović banke, pojedincima ustupala privremeno oduzetu dokumentaciju, osjećamo potrebu da kao respektabilna institucija u BiH zaštitimo ugled Agencije koji se narušava iznošenjem neistina na račun njenog rada- navodi se u saopštenju.

Iz Sipe navode da s ciljem objektivnog i istinitog informisanja obavještavaju javnost da Agencija postupa isključivo u skladu sa zakonom i to po zakonitim naredbama Tužilaštva i Suda BiH, te da kategorički odbijaju neistinite navode na račun rada Agencije.

Advokat Goran Bubić potvrdio je ranije da su istiniti navodi Novinske agencije Republike Srpske “SRNA” da je Sipa dostavila dokumentaciju iz Pavlović banke predsjedniku SDS-a Mladenu Bosiću.

Bubić je za Radio-televiziju Republike Srpske sinoć rekao da je dokumentacija do koje je Sipa došla pretresom Pavlović banke 18. novembra prošle godine dostavljena isti dan Bosiću kao dokazni materijal u privatnoj parnici protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, te istakao da je to protivzakonito.

Srna je 13. februara javila da su na glavnoj raspravi po tužbi Dodika protiv Bosića zbog klevete u Osnovnom sudu u Banjaluci, 18. nevembra prošle godine, pripadnici Sipe dostavili Bosiću privatno, u toku same rasprave, kompletnu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Dodik podigao kod Pavlović banke. Bosić je to demantovao.

(NN)