Vijesti 02.06.2020.

SIPA istražuje prijetnje Tadićevoj

ČITANJE: 1 minuta

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je, zajedno s drugim nadležnim institucijama i policijskim agencijama, uključena u istragu povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljki Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i njenoj porodici.

“Državna agencija za istrage i zaštitu preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja počinilaca tog djela”, kazao je Feni portparol te agencije Luka Miladinović, komentarišući upit u vezi s angažmanom SIPA na istrazi tog slučaja.

Podsjetio je da je SIPA u ponedjeljak informisana od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH.

Miladinović je dodao da SIPA postupa u parnerstvu i koordinaciji s drugim nadležnim institucijama i agencijama, uključujući Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH (OSABiH), DKPT i Tužilaštvo BiH.

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić u ponedjeljak je izjavio kako je, povodom spomenutih prijetnji upućenih putem društvenih mreža, dodatno podignut nivo bezbjednosti glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice, te da preduzete mjere i radnje ostaju na snazi do daljnjeg.

(Agencije)