Politika 27.11.2018.

SIPA NAJAVILA ISTRAGU Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH

ČITANJE: 1 minuta

Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i članovima njegovog kabineta nepoznati muškarac telefonom je prijetio smrću, potvrdio je izvor “Nezavisnih”.

Kako potvrđuje naš sagovornik, prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.

“Sa njemačkog broja, juče popodne, stigao je taj poziv. Muškarac koji je zvao prijetio je svima u Dodikovom kabinetu da će ih, kako je naveo, sve zapaliti”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Zastava Republike Srpske vraćena je juče ujutru pred kabinet Milorada Dodika.

Prvi put je u petak postavljena pred kabinetom, ali je uveče uklonjena na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Dodik je izjavio nakon toga da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika Džaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.

SIPA NAJAVILA ISTRAGU

Agencija za istrage i zaštitu BiH pokrenula je istragu nakon što im je prijavljeno da je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku prijećeno smrću, potvrdio je za Srpskainfo direktor SIPA Perica Stanić.

On je pojasnio da su iz Dodikovog kabineta obaviješteni da su stigle prijetnje, te da su odmah reagovali.

– Odmah je formiran tim koji je upućen na lice mjesta da provjeri o čemu se radi. Sve ćemo poduzeti da se što prije otkrije ko stoji iza prijetnji – poručio je Stanić.

Dodik i članovi njegovog kabineta dobili su prijetnje smrću zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

(Nezavisne, Srpskainfo)