Vijesti 26.02.2016.

SIPA nije vršila pretres, niti “upad” u zgradu opštine Gradiška

ČITANJE: 1 minuta
sipa
Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) nije vršila pretres službenih prostorija opštine Gradiška, niti je izvršila “upad” i izuzimala dokumentaciju, kako navode pojedini mediji, saopšeno je iz ove agencije.

Istražioci Sipe, postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, juče su vršili provjeru određenih bankarskih garancija u ovoj opštini, odnosno njihov popis, a koje su ranije pripremili službenici opštine, budući da je Agencija najavila svoj dolazak 10 dana ranije, kaže se u saopštenju.

Iz Sipe napominju da su iste aktivnosti proteklih dana realizovane i na brojnim drugim lokacijama.

– Za sve druge informacije u vezi sa ovim aktivnostima potrebno je obratiti se Tužilaštvu BiH po čijem zahtjevu je postupano i koje je jedino ovlašteno za ustupanje informacija- ističu u Sipi.

Iz opštine Gradiška danas je saopšteno da su “pripadnici Sipe u okviru redovnih aktivnosti na pokrenutim istragama, prema najavi, posjetili juče opštinu Gradiška i tom prilikom pregledali traženu dokumentaciju”.

– Osim navedenog, nisu vršene druge istražne radnje i pretres prostorija Opštinske uprave, kako su to juče naveli pojedini mediji- navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da policiji Srpske nije najavljena akcija pripadnika Sipe.

Direktor Sipe Perica Stanić izjavio je Srni da iz opštine Gradiška nije izuzeta nikakva dokumentacija, već da su popisane bankarske garancije.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je juče Srni da su inspektori Sipe izuzeli određenu dokumentaciju iz opštine i da je Agencija ranije najavila da će obaviti određene istražne radnje u vezi sa poslovanjem opštine.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač