Vijesti 01.02.2021.

SIPA pretresa vikendicu Zijada Mutapa, uhapšen i policajac Hasan Dupovac

ČITANJE: 1 minuta

Od ranih jutarnjih sati pripadnici SIPA-e vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, na Ilidži i u Hadžićima. Meta su osobe osumnjičene za ometanje istrage u slučaju ubistva Dženana Memića 2016. godine.

Kako Klix.ba saznaje, uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u vrijeme ubistva bila sa Dženanom Memićem, i Hasan Dupovac nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Pripadnici SIPA-e pretresli su vikendicu na području Ilidže kod Sarajeva, a istovremeno se vrši pretres na području Hadžića. Kako nezvanično saznajemo, tokom dana bi moglo biti izvršeno još pretresa.

Pretresi i hapšenja se odvijaju po nalogu Tužilaštva BiH u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Odbrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS u cilju zataškavanja ubistva.

Otac ubijenog Dženana Muriz Memić i advokat Ifet Feraget kazali su za Klix.ba da su pet godina čekali današnji dan kao dokaz da su sve vrijeme govorili istinu, dok su neki sve pokušali zataškati.

(E.M)

Oznake: Dženan Memić, SIPA