Vijesti 22.02.2016.

SIPA u Sarajevu uhapsila tri osobe zbog utaje poreza i navođenja na prostituciju

ČITANJE: 1 minuta
SIPA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u nastavku akcija “Coral” i “Tango”, na području Sarajeva uhapsili tri osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N. Č. (1982) i D. K. (1949) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja (KZ FBiH) pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge privrednom društvu “Holiday Resort d.o.o. Sarajevo” i osoba inicijala S. F. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na prostituciju (KZ FBiH).

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, akcije “Coral“ i „Tango“ započete su 8. 10. 2015. godine kada su pretreseni objekti na deset lokacija na području Sarajeva i slobode lišeno 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organizovanje otpora i navođenje na prostituciju.

Osobe lišene slobode u današnjoj akciji privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(NN)