Vijesti 12.11.2015.

Šipovo zove Noleta: Biraj plac kakav želiš, samo pričaj svijetu o nama

ČITANJE: 1 minuta
rs-29-Sipovo---Kanjon-Sokocnice_620x0
Opština Šipovo u Republici Srpskoj poznata je kao ekološki raj, a kao svojevrsnog promotera turizma i svih prirodnih ljepota ovog kraja gradski oci vide – Novaka Đokovića!

Načelnik Milorad Ćirko izjavio je da je opština spremna da besplatno ustupi Novaku Đokoviću zemljište pored Plive, jedne od najlepših i najčistijih rijeka u bivšoj Jugoslaviji, pa možda i na Balkanu, da tamo sagradi šta mu je po volji.

– Da li bi to bio restoran, hotel, teniski ili neki drugi sportski teren, ostavljamo Novaku, koga narod Šipova bezgranično voli i navija za njega – kaže Ćirko.

Ćirko je iskoristio priliku da putem “Novosti” pozove Novaka da dođe i odabere lokaciju koju god želi, izražavajući nadu da će u narednih nekoliko dana stupiti u kontakt sa najboljim teniserom sveta.

– Taman i da neće ništa da pravi, bila bi nam ogromna čast da ugostimo Noleta kad završi sezonu – kaže naš sagovornik.

Pola u šali, a pola u zbilji, načelnik Ćirko kaže da je uveren da bi Novak, kada vidi sve ljepote Šipova i Plivu, mogao i da postane njihov sugrađanin po završetku karijere.

Šipovo je dobitnik više nagrada iz oblasti turizma, leži na čak pet rijeka, od kojih je najpoznatija Pliva, ali i reka Janj, sa Janjskim ostrvima. Na području opštine nalaze se i jezera Olić i Đol, Vaganska i Sokolačka pećina, tvrđava Sokograd i manastir Glogovac.

(Večernje novosti)