Svijet 11.10.2022.

Sirene širom Ukrajine, Rusija ponovo zaprijetila Zapadu

ČITANJE: 1 minuta

Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine čuju se i danas. Ukrajina je obustavila izvoz struje kako bi stabilizovala svoj energetski sistem.

Ukrajinska službe za vanredne situacije saopštila je da je u jučerašnjim raketnim napadima Rusije “prema preliminarnim podacima poginulo 19 ljudi, a da je još 105 povrijeđeno”, prenosi Rojters

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, poručio je da će na bilo kakve nove napade Ukrajine odgovori biti oštri. Napade su osudili lideri UN, NATO-a i EU.

Kako prenose mediji, desetine raketa pogodile su, osim objekte u Odesi i Vinici, i u Zaporožju, Očakovu, Žitomiru, Nikolajevu i Krivom Rogu.

Rusija zaprijetila Zapadu

Moskva je jutros uputila novo upozorenje Zapadu. Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, kako prenosi ruska državna RIA, kazao je da će Rusija preduzeti protivmjere kao odgovor “na sve veću upletenost” Zapada u ratu.

“Upozoravamo i nadamo se da su shvatili opasnost od nekontrolisane eskalacije u Vašingtonu i drugim zapadnim prijestonicama”, rekao je.

Zelenski: Bojno polje biće još bolnije za Ruse

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij rekao je da će bojno polje učiniti još bolnijim za ruske trupe nakon jučerašnjih žestokih napada na ukrajinske gradove i civile.

Ukrajinski predsjednik rekao je da je protivvzračna odbrana “prioritet broj jedan” nakon što su hiljade ljudi provele ponedjeljak u skloništima dok su eksplozije izbijale u gradovima širom zemlje.

Oznake: Rusija, Ukrajina