Vijesti 15.10.2015.

Sirijci pojačavaju napade, Rusi mijenjaju taktiku

ČITANJE: 1 minuta
sirija-vojska
Ruska avijacija je smanjila intenzitet napada na položaje Islamske države, pošto su Asadove snage pojačale kopnene napade na teroriste.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da su odluke sirijskih bezbjednosnih snaga navele Rusiju na promjenu taktike.

Prethodno je načelnik Generalštaba Vojske Sirije general Ali Ajub proglasio početak velike ofanzive oružanih snaga na teritoriju koju kontrolišu džihadisti.

Rusija je gotovo prepolovila broj naleta u Siriji, tokom posljednja 24 sata ruski avioni su poletjeli 33 puta i napali 32 cilja u provincijama Idliba, Hame, Damaska, Alepa i Dejr ez Zora.

“U planinama Magar vazdušnom opservacijom detektovana je skrivena baza sa tri oklopna i osam terenskih vozila. U provinciji Damaska naš bombarder je uništio skrivenu poziciju protivvazdušnog sistema koji su džihadisti oteli sirijskoj vojsci“, naveo je Konašenkov.

Rusija je u sukob sa Islamskom državom krenula 30. septembra, sa više od 50 aviona i helikoptera, a ta akcija je započeta na molbu sirijskog rukovodstva, sa Bašarom el Asadom na čelu.

(Agencije)