Politika 12.08.2020.

ŠIROKA PODRŠKA: SNSD predstavio kandidate za načelnike Foče, Nevesinja i Pelagićeva

ČITANJE: 4 minute

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Foča na predstojećim lokalnim izborima biće Milan Vukadinović, aktuelni predsjednik Kluba odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, a imaće podršku još šest stranaka.

Kandidaturu tridesettrogodišnjeg diplomiranog inženjera elektrotehnike Milana Vukadinovića, ispred SNSD-a, podržali su i opštinski odbori Demosa, NDP-a, SP-a, SPS-a, US-a i DNS-a.

Predsjednici opštinskih odbora sedam stranaka danas su na konferenciji za novinare istakli da je Vukadinović najbolji izbor za Foču.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Veljko Marić rekao je da se ova stranka opredijelila da pruži šansu mladom kandidatu.

Vukadinović je zahvalio stranci na povjerenju i obećao da će se lavovski, zajedno sa koalicionim partnerima, boriti za bolju budućnost u Foči.

“Da Foča bude mjesto gdje će se ulagati, gdje će svi u svom domenu tome doprinijeti, a načelnik će biti spona između svih, između republičkog i državnog nivoa vlasti, da probamo napraviti zdravu atmosferu, u smislu investicija, infrastrukture, turizma, poljoprivrede”, naveo je Vukadinović.

On je najavio da će u narednom periodu izložiti četvorogodišnji program rada, koji će biti zasnovan na realnim osnovama i resursima kojima Foča raspolaže.

“Nastojaću da ne pričam toliko, koliko ću da radim. Nastojaću da uđem među obične ljude, da vidimo šta su problemi običnog čovjeka svih profila. Od čovjeka sa sela, poljoprivrednika, do naših ljudi koji su u inostranstvu, a koji mogu doprinijeti razvoju Foče”, rekao je Vukadinović.

On je zahavlio aktuelnom načelniku Radisavu Mašiću za sve što je urađeno u Foči u dva njegova mandata, kako je istakao, na velikom broju investicija i domaćinskom odnosu prema opštinskom budžetu.

Milan Vukadinović zaposlen je u “Elektrodistribuciji” AD Pale, kao rukovodilac Radne jedinice u Foči.

Nevesinje: Uz kandidata SNSD-a osam stranaka

U Nevesinju je danas osam stranaka potpisalo koalicioni sporazum o saradnji i podršci kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Nevesinje Milenku Avdaloviću.

Potpis na usaglašeni dokument o političkom djelovanju stavili su predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, Socijalističke partije /SP/, Demokratskog narodnog saveza /DNS/, Pokreta “Volimo Srpsku”, Demosa, Socijalističke partije Srpske, Srpske napredne stranke i Ujedinjene Srpske.

Avdalović, aktuelni načelnik opštine, rekao je da mu je čast biti kandidat kojeg podržava osam političkih subjekata, te da očekuje dobar izborni rezultat jer je koalicija predvođena SNSD-om u prethodnom mandatu ostvarila 95 odsto obećanja građanima.

“Završili smo više značajnih infrastrukturnih projekata, doveli vodu sa Udbine, rekonstruisali sportsku dvoranu i Dom kulture, riješili rezervno napajanje strujom, izgradili centralno spomen-obilježje, rekonstruisali Ulicu cara Dušana i Ulicu Miloša Obilića, kružni tok kod opštine”, naveo je Avdalović.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Ognjen Kuljić naglasio je da je politička platforma koalicije iz 2016. godine u najvećem procentu realizovana.

“Pokušaćemo da poboljšamo privredni ambijent, ojačamo poljoprivredu i otvorimo nova radna mjesta i tako zaokružimo koalicionu priču”, naglasio je Kuljić.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Nebojša Žerajić rekao je da svi koji dolaze u Nevesinje vide da je posljednjih godina urađeno mnogo.

Potpisavanju koalicionog sporazuma prisustvovali su i narodni poslanici Ilija Tamindžija i Maksim Skoko.

Kandidat za načelnika Pelagićeva među najmlađim u RS

SNSD, kao najjača politička stranka u Republici Srpskoj i BiH, na lokalne izbore izlazi sa 20 kandidata za načelnike koji su mlađi od 40 godina, rekao je Srni kandidat ove stranke za načelnika opštine Pelagićevo Slavko Tešić.

Dvadesetsedmogodišnji Tešić, koji je jedan od najmlađih kandidata za načelnika u Srpskoj, ocjenjuje da je to dokaz da SNSD nastavlja sa tradicijom da prepušta odgovornost mlađim naraštajima.

On ističe da ohrabruje činjenica da se na političkoj sceni pojavljuju mlada lica koja su spremna da preuzmu odgovornost za svoje lokalne zajednice i zemlju.

Tešić je rekao da se za kandidaturu odlučio najviše zbog poboljšanja položaja i kvaliteta života mladih u Pelagićevu i kako bi se spriječio njihov odlazak iz ove opštine.

“Mladi sugrađani, nažalost, sve više zasnivaju porodice u nekim perspektivnijim opštinama i gradovima. Pelagićevo je nekad bilo prepoznatljivo i po ostvarivanju značajnih sportskih uspjeha i želja mi je da naši sportisti ponovo dobiju uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a samim tim i bolju promociju Pelagićeva”, poručio je Tešić.

On je naveo da, zahvaljujući trogodišnjem iskustvu koje je stekao na funkciji predsjednika Skupštine opštine, sada jasnije sagledava probleme mladih i da do njihovih rješenja često dolazi u razgovoru sa sugađanima.

“Vodimo računa i o problemima ostalih sugrađana. Cilj nam je srećniji i kvalitetniji život svih stanovnika Pelagićeva i uvjeren sam da zajedničkim pronalskom najboljih rješenja možemo to i da ostvarimo”, istakao je Tešić.

On je naglasio da se riječ mladih teško čuje, ali da su to uspjeli u Pelagićevu vrijedno radeći na važnim projektima za opštinu proteklih godina.

Tešić je svim mladim ljudima čestitao Međunarodni dan mladih, koji se u svijetu obilježava 12. avgusta.

(Srna)