Vijesti 27.07.2021.

Širom Srpske organizovana vakcinacija radnika Fonda zdravstvenog osiguranja

ČITANJE: 2 minute

U Institutu za javno zdravstvo danas se vakcinišu radnici Fonda zdravstvenog osiguranja, a osim u Banjaluci, vakcinacija je organizovana u regionalnim centrima Instituta širom Republike Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković izjavio je da se radnici Fonda svakodnevno izlažu riziku jer su u kontaktu sa strankama, zbog čega je jako važno da se vakcinišu.

– Očekujemo u narednom periodu sve veći odziv građana na vakcinaciju i još jednom apelujem na sve da tokom avgusta iskoriste dobru epidemiološku situaciju i na ovaj način zaštite sebe, ali i ljude oko sebe – rekao je Zeljković novinarima.

Zeljković je naglasio da je Republika Srpska do sada direktno nabavila 320.000 kineskih vakcina “Sinofarm” i 400.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V”.

– Imamo i određene donacije koje nam stalno stižu. Osim značajne donacije Srbije koja nam je donirala vakcine “Astra zeneka”, imamo donaciju SAD kad je riječ o vakcini “Fajzer” – rekao je Zeljković.

On je naveo da su u Srpsku stigle donacije vakcina “Astra zeneka” iz Hrvatske, Slovenije, Danske, Azerbejdžana i Bugarske, te da se u narednom periodu očekuju nove količine vakcina “Fajzer” kroz “Kovaks” mehanizam i program “EU za zdravlje” (EU for health).

Zeljković je izrazio uvjerenje da će u što skorijem periodu širom Srpske građani biti revakcinisani vakcinom “Sputnjik V”.

Izvršni direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Željko Mišković istakao je da je rukovodstvo Fonda iniciralo vakcinaciju svojih radnika, jer su oni u velikom riziku od zaražavanja kroz svakodnevni direktni kontakt sa građanima.

– Na ovaj način štitimo, kako naše radnike, tako i građane Republike Srpske, koji koriste naše usluge. Apelujemo na sve građane da se vakcinišu, jer samo visokim procentom vakcinacije možemo se boriti protiv virusa korona – rekao je Mišković.

(Srna/A.M.)

Oznake: vakcinacija