Region 15.10.2020.

SITUACIJA ZABRINJAVAJUĆA: U Hrvatskoj moguć scenario sa hiljadu zaraženih dnevno

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je prijavljeno rekordnih 748 novozaraženih, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš opisao je u srijedu uveče situaciju s korona virusom u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću i upozorio da će ih biti još više.

“Situacija je zabrinjavajuća, ali nije iznenađujuća. Okolnosti u proteklih mjesec dana, kao i okolnosti u Evropi i svijetu, ukazuju na to da svuda raste broj novozaraženih, a tako i u Hrvatskoj”, rekao je sinoć Beroš za RTL.

Dodao je da su veća okupljanja ljudi u posljednjih mjesec dana generisala neka žarišta koja su uzrokovala ovakav porast.

“Osim toga, tu je i hladno vrijeme i činjenica da smo više u unutrašnjim prostorima i to je uticalo na porast broja zaraženih. Biće još i više zaraženih, zato se treba ponašati odgovorno i poštovati mjere”, istakao je ministar.

Nije isključio ni mogućnost da u Hrvastskoj bude i više od hiljadu zaraženih dnevno.

“Moguće je da će u sljedećim danima biti još povećan broj novozaraženih. Međutim, posebno je važno shvatiti da se treba ponašati odgovorno, samodisciplinovano i ozbiljno te poštovati mjere koje smo preporučili. Ako ne budemo odgovorni, ako se budemo družili, brojke će rasti i dalje”, kazao je Beroš.

(N.S/ Banjaluka.net)