Politika 08.10.2022.

SJAJAN REZULTAT Prvi put učestvovao na izborima, a mnogima zadao domaći zadatak

ČITANJE: 1 minuta

Pregledom najnovijih rezultata izbora za Narodnu skupštinu Republike Srpske na listi PDP-a najveće osvježenje i iznenađenje je potpredsjednik GO PDP-a Nebojša Drinić.

Sa do sada osvojenih 8.657. je drugi po broju glasova na listi, odmah iza Draška Stanivukovića. Ipak, njegov rezultat dobija na težini, jer je u pitanju prva kandidatura na izborima, a rezultat koji je ostvario već je privukao pažnju.

Iako prvi put učestvuje na izborima, Drinić je mnogo iskusnijim kolegama pokazao kako se vodi kampanja. Stalni rad na terenu, prisustvo u medijima i dobar marketing. Tako je brojem glasova Drinić iza sebe ostavio mnogo iskusnije političare iz drugih stranaka, ali i iz PDP-a.

Među onima koji su ostali iza Drinića su i nosioci lista drugih stranaka, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, predsjednik SPS Goran Selak, ali i neka zvučna imena poput Natalije Trivić, Dragana Čavića, Davora Šešića i drugih.

Mada je nekima iznenađenje, Drinić kaže da iza svega stoji predan rad na terenu i stalni kontakt s građanima.

– Čovjek sam iz naroda, uvijek uz građane. Nisam salonski političar. Ne pretendujem da budem dio političke elite već narodna vlast koja brine o svakom čovjeku i rješava probleme – rekao je Drinić.