Sjajan uspjeh banjalučkih karatista na takmičenju u Umagu

U periodu od 01. do 08. jula 2018. godine održani su drugi po redu Youth Lige Umag 2018 i Svjetski kup, u kojem su karatisti banjalučkog Karate kluba Energija još jednom zablistali.

I ovaj put su potvrdili kvalitet koji posjeduju i pokazali da pripadaju samom vrhu svjetskog karate sporta kada su u pitanju mlađe kategorije osvojivši jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.

Na Svjetskom kupu blistali su Anđela Stojić i Milan Leper, osvojivši srebrne medalje i tako nastavili kontinuitet osvajanja medalja na ovom takmičenju već 4 godine zaredom.

Na drugoj po redu Karate 1Youth League svoju klasu potvrdio je Jovan Koprena, koji poslije drugog mjesta u Sofiji ovdje osvaja bronzanu medalju, dok Pavle Dujaković postaje šampion u konkurenciji 76 takmičara.

Osvajanjem ove 4 medalje ponovo smo kao i prethodnih godina najuspješniji klub iz BiH.

Za Karate klub Energija medalje su osvojili:

Svetska liga mladih:

Zlatna medalja: Pavle Dujaković kadeti – 57

Bronzana medalja:

Jovan Koprena U14 +55

Svjetski kup:

Srebrne medalje:

Anđela Stojić U12 – 45
Milan Leper U12 +45

Da bi uspjeh bio veći, pokazuje i činjenica da je na Svjetskom kupu učestvovalo 1340 takmičara iz 318 klubova, 68 zemalja, a na Karate One Youth League je učestvovalo 1874 takmičara iz 452 kluba, 74 zemlje.

Nakon Sofije gdje smo u generalnom plasmanu bili drugi od svih klubova koji su učestvovali, ovaj put na odličnom 9. mjestu. Napominjemo da su ispred nas reprezentacije Hrvatske, Rusije, Saudijske Arabije i Turske. Ovako se promoviše svoj grad, a tome u prilog govori kakve smo svjetske sile ostavili iza nas. Redom su pali Holandija, Španija, Mađarska, Rusija dva puta i Letonija.

Pored osvajača medalja vrijedi istaći i nastup  svih ostalih članova Energije koji su takođe pokazali da ih samo nijanse dijele od velikih uspjeha, a da takođe poseduju kvalitet za svjetske rezultate.

 

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)