SJAJNE PARTIJE U CRVENO-PLAVOM DRESU: Ziljkić novi ljubimac Borčeve publike

Sa dobrim rezultatima Borca poklopile su se sjajne partije Almedina Ziljkića. Vihorni fudbaler dovodio je svoje čuvare do ludila, atraktivnim potezima koji su prije svega bili veoma učinkoviti izmamio je aplauze banjalučke publike.

Kada je napuštao igru protiv Radnika, dobio je velike ovacije što pokazuje da je postao miljenik gledalaca na Gradskom stadionu. Na startu sezone nije bio u prvom planu, a sada je postao jedan od najvažnijih igrača Borca.

“Moje dobre igre ne bi značile da smo imali negativne rezultate. Ovako je posebna draž i lijepo je biti dio Borca. Hvala Bogu imamo iskusne igrače koji nam ne daju da poletimo i da nas euforija ponese. Drago mi je što smo u vrhu i još mi je draže što smo dobili Tuzla siti i Radnik, jer sam to najavio”, rekao je Ziljkić.

I sam priznaje da je euforičan. Pobjede i dobre igre uticale su rast apetiteta pa kaže da vidi Borac među tri kluba na kraju jesenjeg dijela sezona. Publika ga inspiriše i uživa da igra u ambijentu kakav prave navijači Borca ove sezone.

“Idem srcem i nosi me adrenalin tako da sam euforičan tip. Ali već kada se prespavama znam da je pred nama nova utakmica i pripremao se za sljedećeg protivnika. Svaki fudbaler sanja da ga publika prihvati, znači mi aplauz. Kada legnem naveče mislim o tome i dobijem još veći motiv da budem bolji”, rekao je Ziljkić.

Omaleni fudbaler Borca rodom je iz Novog Pazara. Zbog sličnog stila igre stigla su i poređenja sa njegovim sugrađaninom Ademom Ljajićem.

“Ima istine, svi govore da smo slični igrači, neka pazarska škola. On je dijete Partizana, ali gledao sam njegove treninge i utakmice i izgleda da se nešto prenijelo i na mene. Ako se prenijelo 20 odsto, ja sam zadovoljan”, dodao je Ziljkić.

Nada se da će do kraja jesenjeg dijela sezona postići gol kako bi potvrdio dobre igre koje pruža u posljednje vrijeme. Borac za vikedn gostuje ekipi Mladosti koja se nalazi u opasnoj zoni. Ukoliko Ziljkić i saigrači budu igrali kao u prethodnim utakmicama, serija pobjeda mogla bi da se nastavi i nakon gostovanja u Doboju kod Kaknja.

(Atv)

PRED ZGRADOM NPRS: Otkrivena bista Nikole Koljevića, ranijeg potpredsjednika Srpske

Bista profesora Nikole Koljevića, nekadašnjeg potpredsjednika Republike Srpske i jednog od osnivača SDS-a, otkrivena je danas u parku ispred zgrade Narodnog pozorišta u Banjaluci, u prisustvu najviših zvaničnika Srpske. Bistu su zajednički otkrili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Koljevićeva kćerka Bogdana. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnje otkrivanje biste

Banjalučki Univerzitet za poslovne studije poništio diplomu direktora OBA

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske. – Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat

Studentski filmovi iz cijelog svijeta za sedam dana u Banjaluci

Posjetioce povratničkog izdanja DukaFesta očekuju projekcije 47 studentskih filmova iz cijelog svijeta, koji će biti prikazani u takmičarskom programu, i to 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Festival nauke 28. i 29. novembra na četiri lokacije u Banjaluci

Deveti festival nauke biće održan u Banjaluci 28. i 29. novembra u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Ova manifestacija, čiji je cilj popularizacija nauke i tehnologije u Republici Srpskoj, održavaće se na četiri lokacije. U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel i u banjalučkom Domu omladine predviđene su izložbe,

Festival klasične gitare ‘Ubuntu Guitarfest’ uskoro u Banjaluci

Festival klasične gitare Ubuntu Guitarfest, u organizaciji Asocijacije gitarista 102 žice, održaće se u Banjaluci od 30. novembra do 2. decembra. Asocijacija gitarista 102 žice okuplja gitariste, nastavnike i profesore gitare, a osnovana je 2015. godine u Banjaluci. Asocijacija promoviše umjetničku muziku koncertnim, pedagoškim i naučnim djelovanjem, doprinosi raznolikosti kulturne i umjetničke ponude, te omogućuje stručno

Višković i Radojičić prisustvovali početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac – Lauš

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovali su danas početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac-Lauš, jednog od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijednog 2,7 miliona KM, s rokom za izgradnju od 270 radnih dana. Višković je istakao da je Vlada Srpske izdvojila sredstva za ovaj projekat koji je od značaja za