Vijesti 15.01.2021.

“SJEČA” U GRADSKOJ UPRAVI: Umjesto trenutnih 12, Stanivuković predlaže sedam odjeljenja

ČITANJE: 2 minute

Moj prijedlog je da u budućem sastavu administracije Gradske uprave bude ukupno sedam odjeljenja plus Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika, rekao je juče za “Nezavisne” gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da bi to bilo za pet odjeljenja manje u odnosu na trenutnu administraciju.

Prijedlog Stanivukovića su Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Odjeljenje za prostorno uređenje, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove, Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove te Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

Prema njegovim riječima, ovo je rekordno mali broj odjeljenja, što je za pet odjeljenja manje u odnosu na ona koja je predložio prethodni gradonačelnik.

Na pitanje da li mu je potrebna skupštinska većina da usvoji takvu odluku, Stanivuković odgovara da ovaj prijedlog ne ide na Skupštinu, već ga predlaže gradonačelnik.

Naglasio je da će sistematizacija Gradske uprave dovesti do potpune promjene strukture poslova.

“U neobičnoj smo situaciji, jer neki odsjeci imaju manjak, a neki višak radnika. Na primjer, u Inspekciji, Komunalnoj policiji i pojedinim službama nedostaje radne snage. Preraspodjela strukture zaposlenih u Gradskoj upravi je neminovnost”, naveo je Stanivuković.

Istakao je da nakon sistematizacije ide strukturna provjera radnih mjesta u koordinaciji sa odjeljenjima te novi pravilnik o platama.

U proteklom mandatu Gradska uprava imala je 12 odjeljenja i to Odjeljenje za saobraćaj i puteve, Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za privredu, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Odjeljenje za inspekcijske poslove, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za prostorno uređenje i Odjeljenje Komunalne policije.

(Nezavsne)