Magazin 11.03.2016.

Sjećate li se legendarnog animiranog gunđala Draguljčeta?

ČITANJE: 1 minuta
draguljce
Svi ljubitelji dobrih starih crtanih filmova sigurno se sjećaju simpatičnog inspektora Draguljčeta. Neustašivi inspektor Draguljče nije običan pas; on je junak koji se boji protiv kriminalaca, a poznat je po svom slatkom gunđanju, kao i prepoznatljivom hihotanju.

Vozi staro, oronulo auto koje svaki put nakon što zalupi vratima, raspadne. Inspektor Draguljče (originalnog naziva The Mumbly Cartoon Show) jedno je od brojnih djela kreirano od strane slavne američke Hanna-Barbera produkcije, a crtani je film prvi put prikazan na ABC-u 1976. godine.

Crtani film je režirao Charles A. Nichols, a u periodu od 1976. do 1977. godine snimljeno je ukupno 16 epizoda u trajanju od 30 minuta, prenosi Novi.ba. Postoji teorija o tome kako je lik Draguljčeta inspirisan TV karakterom Columbo, Petera Falka, te ova dvojica dijele vrlo slična interesovanja i načine na koji govore i djeluju.

Obojica su detektivi koji uz pomoć svojih osobina i različitih vještina koje posjeduju rješavaju brojne zločine i misterije. Obojica nose kapute, te voze krntije od auta.

(NN)