Politika 09.12.2019.

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje saradnje Socijalista Banjaluke i Beograda, o čemu su govorili Nikodijević i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak.

“Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je 10. proširenu sjednicu gdje smo, pored organizacionih pitanja i planiranja predstojećih aktivnosti, imali čast da ugostimo predsjednika Gradskog odbora SPS Beograd i predsjednika Skupštine Grada Beograda Nikolu Nikodijevića, i da razgovaramo o proširenju postojeće saradnje naših gradskih odbora I dogovorimo zajedničke aktivnosti za budući period. Analizirali smo do sada urađeno i bez nekog lažnog optimizma, možemo najaviti dalji rast Socijalista u Banjaluci, ali I u čitavoj Republici Srpskoj. Ovdje u Banjaluci imamo veliki broj noviih članova, unaprijeđen je rad gradske organizacije i imamo snažnu podršku rukovodstva naše partije. Nastavljamo sa radom kao I do sada, složno i jedinstveno I s pravom očekujemo još bolje rezultate u predstojećem periodu”, istakao je Selak.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je zadovoljan što Socijalisti daju pun doprinos razvoju Banjaluke i da vjeruje da će gradska organizacija na čelu sa Goranom Selakom ostvariti još bolje rezultate u predstojećem periodu.

“Evidentan je marljiv rad Gradskog odbora Banjaluka i posvećenost dobrim rezultatima. Vjerujem da ćemo već naredne godine imati još bolje rezultate na Lokalnim izborima 2020. godine. Socijalisti su važan dio vlasti na lokalnom nivou i u okviru naših zaduženja dali smo maksimalan doprinos – istakao je Đokić.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd Nikola Nikodijević naglasio je da postoji čvrsta saradnja Socijalista u Srbiji i Republici Srpskoj, te da će Socijalisti Banjaluke i Beograda u predstojećem periodu imati još bolju saradnju.

“Želimo da imamo isti izborni program u Beogradu i Banjaluci. Imao sam priliku da upoznam sjajan tim mladih ljudi koji vodi naš Goran Selak i vjerujem da će socijalisti u Banjaluci biti najveće iznenađenje izbora sledeće godine. Mi u Banjaluci vidimo svoje iskrene prijatelje i saradnike”, rekao je Nikodijević.

Predsjednici gradskih odbora SP Banjaluka i SPS Beograd najavili su održavanje zajedničke sjednice u narednom periodu, kao i pokretanje zajedničkih aktivnosti.

(atv)

Oznake: Goran Selak