SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje saradnje Socijalista Banjaluke i Beograda, o čemu su govorili Nikodijević i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak.

“Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je 10. proširenu sjednicu gdje smo, pored organizacionih pitanja i planiranja predstojećih aktivnosti, imali čast da ugostimo predsjednika Gradskog odbora SPS Beograd i predsjednika Skupštine Grada Beograda Nikolu Nikodijevića, i da razgovaramo o proširenju postojeće saradnje naših gradskih odbora I dogovorimo zajedničke aktivnosti za budući period. Analizirali smo do sada urađeno i bez nekog lažnog optimizma, možemo najaviti dalji rast Socijalista u Banjaluci, ali I u čitavoj Republici Srpskoj. Ovdje u Banjaluci imamo veliki broj noviih članova, unaprijeđen je rad gradske organizacije i imamo snažnu podršku rukovodstva naše partije. Nastavljamo sa radom kao I do sada, složno i jedinstveno I s pravom očekujemo još bolje rezultate u predstojećem periodu”, istakao je Selak.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je zadovoljan što Socijalisti daju pun doprinos razvoju Banjaluke i da vjeruje da će gradska organizacija na čelu sa Goranom Selakom ostvariti još bolje rezultate u predstojećem periodu.

“Evidentan je marljiv rad Gradskog odbora Banjaluka i posvećenost dobrim rezultatima. Vjerujem da ćemo već naredne godine imati još bolje rezultate na Lokalnim izborima 2020. godine. Socijalisti su važan dio vlasti na lokalnom nivou i u okviru naših zaduženja dali smo maksimalan doprinos – istakao je Đokić.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd Nikola Nikodijević naglasio je da postoji čvrsta saradnja Socijalista u Srbiji i Republici Srpskoj, te da će Socijalisti Banjaluke i Beograda u predstojećem periodu imati još bolju saradnju.

“Želimo da imamo isti izborni program u Beogradu i Banjaluci. Imao sam priliku da upoznam sjajan tim mladih ljudi koji vodi naš Goran Selak i vjerujem da će socijalisti u Banjaluci biti najveće iznenađenje izbora sledeće godine. Mi u Banjaluci vidimo svoje iskrene prijatelje i saradnike”, rekao je Nikodijević.

Predsjednici gradskih odbora SP Banjaluka i SPS Beograd najavili su održavanje zajedničke sjednice u narednom periodu, kao i pokretanje zajedničkih aktivnosti.

(atv)

REKORDAN RAST POTROŠNJE Banjaluka zbraja rezultate novogodišnjih praznika

Organizacija novogodišnjih koncerata koštala je 188.000 KM i za razliku od prethodne sezone primjetni su drugačiji rezultati – rekordan rast potrošnje, te veliki broj turista, koji su se u Banjaluci zadržali i nakon 1. januara.  Najveći dio novca su obezbijedili sponzori, više od 110.000 KM, dok je ostatak isplaćen iz gradske kase. Prema prvim procjenama,

Banjalučki aerodrom očekuje trostruko više putnika do kraja 2022. godine

Rukovodstvo banjalučkog aerodroma očekuje da će do kraja 2020. godine imati više od 300.000 prevezenih putnika i 4.000 avio-operacija godišnje.  – To će omogućiti značajno povećanje vlastitih prihoda i manju ovisnost o sredstvima subvencije – navodi se u Planu poslovanja ovog javnog preduzeća za 2020-2022. Banjalučki aerodrom je, po posljednjim podacima Direkcije za civilno vazduhoplovstvo

BANJALUČANIMA PRVA DVA MJESTA: Najveća mjesečna plata prošle godine iznosila 14.582 KM

Jedan Banjalučanin, zaposlen u djelatnosti iznajmljivanja nekretnina, u septembru prošle godine zaradio je 14.582 marke. Prema podacima Poreske uprave RS, riječ je o najvećoj pojedinačnoj isplati mjesečnog primanja po osnovu radnog odnosa u ovom mjesecu. Nije teško izračunati da je ovaj Banjalučanin za samo mjesec dana zaradio 38 prosječnih penzija, te skoro 16 prosječnih plata

Servisne informacije za 21. januar

Servisne informacije za utorak, 21. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje zabilježeno je osam krivičnih djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica u kojoj su dva lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledano je

SAOBRAĆAJKA U BANJALUCI Sudar tri vozila u Boriku

U banjalučkom naselju Borik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila.  Nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Bulevar vojvode Petra Bojovića i Bulevar vojvode Živojina Mišića, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. (ATV)

INSPEKTORAT: Trgovci ne mogu naplaćivati reklamne plastične vrećice

Vrećice koje na sebi sadrže oznaku, naziv, logotip ili boje koje asociraju na trgovca, ne mogu se naplaćivati, saopštili su iz Inspektorata RS, povodom informacije da je od 1. januara ove godine, većina trgovačkih objekata počela sa naplatom plastičnih vrećica. “Zakonom o zaštiti potrošača RS propisano je da se omot, kao što je kesica, vrećica,