Biznis 29.07.2021.

SJEDNICA NADZORNOG ODBORA: Zoran Popović i dalje direktor Vodovoda

ČITANJE: 2 minute

Na sjednici Nadzornog odbora „Vodovoda“ u srijedu nisu donesene odluke koje bi uticale na rad ovog banjalučkog preduzeća. Nije došlo do promjene rukovodstva ili načina na koji trenutno posluje ovo akcionarsko društvo, iako je gradonačelnik Draško Stanivuković insitirao da se ta sjednica hitno održi.

Kako saznaje Srpskainfo, pričalo se o raznim temama ali ne o gore navedenim pitanjima. To sa sobom povlači pitanje zašto je Stanivuković insitirao da se hitno održi sastanak Nadzornog odbora (NO).

Naime, postojale su spekulacije da će na tom sastanku biti predložena smjena aktuelnog direktora Zorana Popovića, te da će zbog toga sjednici NO, uz predstavnika kapitala Grada, prisustvovati i Stanivuković.

Na sastanku se samo pojavio predstavnik kapitala Grada Banjaluka, Vladimir Grujić, koji je rekao da se gradonačelnik Stanivuković neće pojaviti na sastanku “zbog ranije preuzetih obaveza”.

Dolazak gradonačelnika su saradnici iz njegovog kabineta telefonski otkazali oko pola sata prije početka sastanka.

Grujić je objasnio da je gradonačelnik Banjaluke insitirao na hitnom održavanju ovog sastanka zbog problema koji su se ranije desili.

– Imajući u vidu da je prije petnaestak dana onemogućen rad Nadzornom odboru, te da sjednica nije održana zbog nezakonite i samovoljne zabrane ulaska članovima NO u prostorije Društva od strane direktora, gradonačelnik je reagovao i zatražio da se održi sjednica. Upravo zato je ova sjednica zakazana po hitnom postupku, kako rad preduzeća ne bi trpio, budući da je riječ o dokumentima od značaja za Društvo, te bi svako odlaganje bilo suprotno interesu samog Društva – objasnio je Grujić.

Naveo je da je nakon razgovora direktora „Vodovoda“ s predstavnicima Grada omogućen rad NO, koji je danas razmatrao dokumente od interesa za Društvo.

Tako su razmatrani izvještaji o finansijskom poslovanju za prvih pola godine i o javnim nabavkama za april, kao i stanju dospjelih potraživanja. Kako saznajemo, na sastanku je bilo govora i o izmjeni i dopuni Statuta preduzeća.

Već duže vrijeme se spekuliše da gradonačelnik Stanivuković želi da smijeni aktuelnu upravu ovog preduzeća, koja je imenovana za vrijeme njegovog prethodnika Igora Radojičića. Popović, osim ove funkcije, istovremeno obavlja još jednu, i to odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka. Od preuzimanja funkcije gradonačelnika, Stanivuković tvrdi da je Popović u sukobu interesa, zato što istovremeno obavlja obje funkcije.

(SB)

Oznake: vodovod