SJEDNICA PDP-a Crnadak nosilac liste za Banjaluku, Stanivuković kandidat za NSRS

PDP je na današnjoj konstitutivnoj sjednici stranačkog Izbornog štaba utvrdio sastav lista za Narodnu skupštinu RS za svih devet izbornih jedinica.

Potpredsjednik PDP-a i šef Izbornog štaba ove stranke Slaviša Marković je precizirao da će nosilac liste za Banju Luku biti Igor Crnadak, a da je među kandidatima za ovu izbornu jedinicu i Draško Stanivuković, aktuelni odbornik u banjalučkoj Gradskoj skupštini. Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH biće predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Marković je danas istakao i kako se razmatra mogućnost da na predstojećim izborima Savez za promjene izađe sa zajedničkom listom za bh. nivo.

“Ideja je da bi bila dobra stvar kada bismo išli sa jednom listom. Postoji najava da će i režim možda ići sa jednom listom. Razgovaraćemo još o tome unutar SzP-a. Najveći procenat ima SDS i od njih će zavisiti”, kazao je Marković i dodao da je procjena je da bi sa zajedničkom listom imali jednog do dva poslanika više.

Izrazio je uvjerenje u pobjedu opozicionog SZP-a na Opštim izborima, te poručio da je PDP spreman da ostvari najbolje rezultate.

Na osnovu istraživanja sa kojima PDP raspolaže, SzP posljednjih mjeseci bilježi stalni rast, a SNSD pad od oko šest odsto u Banjoj Luci, te oko sedam odsto na nivou RS.

“Vlast je u haosu. Oni već tri, četiri mjeseca ne mogu da nađu kandidata za predsjednika RS”,istakao je Marković.

Dodao je i kako su navodno prošle sedmice rađena istraživanja sa Željkom Cvijanović i sa Nebojšom Radmanovićem, a koja su pokazalo da nijedno ne bi mogli pobijediti kandidata SzP-a za predsjednika RS Vukotu Govedaricu.

U PDP-i su apsolutno uvjereni i u pobjedu Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH.

(Mondo)

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.

“Prointer” predstavio projekat na najvećoj IT konferenciji u regionu

Pod sloganom “Make IT cLoud” osmo izdanje najveće IT konferencije u Bosni i Hercegovini, “Microsoft NetWork”, održano je u Neumu od 18. do 20. aprila, a jedan od svojih projekata prisutnima je predstavila i kompanija “Prointer ITSS” iz Banjaluke. Kao zlatni sponzor konferencije, ova IT kompanija upotpunila je i sam program predstavljanjem studije slučaja koju

AMBASADA SAD: Matvijenko iznijela lažne i neutemeljene optužbe

Lažne i neutemeljene optužbe koje je iznijela predsjedavajuća Valentina Matvijenko ne zavrjeđuju posebno komentarisanje, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH nakon jučerašnjeg obraćanja predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

RADOJIČIĆ: Budžet raste za više od 10 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da se Nacrtom rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu budžetski okvir povećava za oko 10 miliona KM u odnosu na dosadašnji, koji iznosi oko 134 miliona KM.