SJEDNICA PDP-a Crnadak nosilac liste za Banjaluku, Stanivuković kandidat za NSRS

PDP je na današnjoj konstitutivnoj sjednici stranačkog Izbornog štaba utvrdio sastav lista za Narodnu skupštinu RS za svih devet izbornih jedinica.

Potpredsjednik PDP-a i šef Izbornog štaba ove stranke Slaviša Marković je precizirao da će nosilac liste za Banju Luku biti Igor Crnadak, a da je među kandidatima za ovu izbornu jedinicu i Draško Stanivuković, aktuelni odbornik u banjalučkoj Gradskoj skupštini. Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH biće predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Marković je danas istakao i kako se razmatra mogućnost da na predstojećim izborima Savez za promjene izađe sa zajedničkom listom za bh. nivo.

“Ideja je da bi bila dobra stvar kada bismo išli sa jednom listom. Postoji najava da će i režim možda ići sa jednom listom. Razgovaraćemo još o tome unutar SzP-a. Najveći procenat ima SDS i od njih će zavisiti”, kazao je Marković i dodao da je procjena je da bi sa zajedničkom listom imali jednog do dva poslanika više.

Izrazio je uvjerenje u pobjedu opozicionog SZP-a na Opštim izborima, te poručio da je PDP spreman da ostvari najbolje rezultate.

Na osnovu istraživanja sa kojima PDP raspolaže, SzP posljednjih mjeseci bilježi stalni rast, a SNSD pad od oko šest odsto u Banjoj Luci, te oko sedam odsto na nivou RS.

“Vlast je u haosu. Oni već tri, četiri mjeseca ne mogu da nađu kandidata za predsjednika RS”,istakao je Marković.

Dodao je i kako su navodno prošle sedmice rađena istraživanja sa Željkom Cvijanović i sa Nebojšom Radmanovićem, a koja su pokazalo da nijedno ne bi mogli pobijediti kandidata SzP-a za predsjednika RS Vukotu Govedaricu.

U PDP-i su apsolutno uvjereni i u pobjedu Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH.

(Mondo)

OGLAS GRADSKE UPRAVE Na prodaju garaže u šest ulica

Gradska uprava objavila je juče oglas o prodaji garaža pribavljanjem pismenih ponuda. Iz Gradske uprave je saopšteno da su na prodaju garaže u ulicama Filipa Macure, Masarikovoj, Majke Knežopoljke, Vojislava Đede Kecmanovića, Carice Milice i Sime Matavulja. – Pravo podnošenja ponude imaju fizička i pravna lica. Ponude se podnose zaključno sa 2. oktobrom 2018. godine

ZBOG SMJEŠTAJA U STUDENTSKE DOMOVE Nastava na fakultetima odgođena za 8. oktobar

Početak nastave na Banjalučkom univerzitetu u školskoj 2018/2019. godini, umjesto 1. oktobra, pomjeren je na 8. oktobar, zbog smještaja studenata u studentske domove i potreba organizovanja trećeg upisnog roka, čiji će konkurs biti objavljen u ponedjeljak. Potvrdio je ovo Dario Stanković, portparol Banjalučkog univerziteta, koji kaže da je nakon trećeg upisnog roka potrebno i završiti

PROMOTIVNA VOŽNJA Bajkeri u Banjaluci upozorili da su i školarci učesnici u saobraćaju

U Banjaluci je danas organizovana promotivna vožnja u organizaciji Moto-klub “Bezbjednost”, zajedno sa Moto klubom “Maršal” i motociklistima iz Auto kluba “Garaža 78”, a uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Motociklisti su sa vidnim obilježjima „ŠKOLA JE POČELA, BAJKERI ČUVAJMO NAŠU DJECU“! prodefilovali gradom kako bi doprinijeli podizanju svjesti

ZA VIKEND Obustava saobraćaja sutra u centru Banjaluke

Zbog rolerijade će sutra od 7 do 17 časova, biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save (Pozorište) do Bulevara cara Dušana (Ekvator). Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ U BANJALUCI “Moramo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjigu”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije. Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević, predsjednik Zoran Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske. Književnk Ljubivoje

Upoznajte najbogatiji “parking” u Banjaluci

Treći sprat stambene zgrade na broju 79A, u Karađorđevoj ulici u Banjaluci, jedan je od najbogatijih i najveselijih u gradu na Vrbasu. Goran Filipović, otac dvomjesečnog Jakova, priča za “Nezavisne” da dječijeg smijeha u njihovom hodniku ne nedostaje. Pored njegovog sinčića, u susjednim stanovima odrastaju još tri bebe. (Nezavisne)