Politika 09.02.2018.

Sjednica Skupštine Grada 21. februara: O emisiji obveznica za finansiranje kapitalnih projekata

ČITANJE: 2 minute

Dvadeseta sjednica Skupštine grada Banja Luka biće održana 21. februara sa početkom u 9 časova, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine Grada.

Na dnevnom redu ove sjednice nalaze se 22 tačke. Između ostalog, odbornici će razmatrati prijedloge odluka koje se odnose na finansiranje pet kapitalnih investicija u gradu, a riječ je o odlukama o zaduženju Grada Banja Luka emisijom hartija od vrijednosti i o drugoj emisiji obveznica javnom ponudom.

Kako je pojasnio gradonačelnik Igor Radojičić, budžetom ove godine planiran je i određen broj kapitalnih investicija, a za finansiranje njih pet je tada rečeno da će se tražiti sredstva van budžeta.

-Zato sada idemo na sjednicu sa odlukama o emisiji obveznica u iznosu od šest miliona maraka za sljedeće projekte: izgradnja novog Zelenog mosta, prva faza rekonstrukcije Ulice kralja Aleksandra I, završetak istočnog tranzita i nastavak sve do ulice Gavrila Principa, praktično do Zelenog mosta, zatim nastavak izgradnje sportske dvorane u nekadašnjem Šoping centru, te nastavak vodovodnog projekta Crno vrelo – naglasio je Radojičić.

Jedna od tačka dnevnog reda 20. sjednice jeste i Program razvoja sporta Grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2018. godinu.

-Program je rađen po novim kriterijumima i po novom prošlogodišnjem usvojenom srednjoročnom programu. U njemu je i program školskog sporta za Evropski grad sporta i još nekoliko novina u finansiranju sporta u ovoj godini – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Na dnevnom redu ovog zasjedanja jeste i više regulacionih planova i kadrovskih pitanja.

Kolegijum je na današnjoj sjednici donio i odluku o objavljivanju javnog poziva udruženjima građana za dodjelu akreditacija za prisustvovanje sjednicama radnih tijela Skupštine Grada.

-To nam je i obaveza po Poslovniku da u martu akreditujemo nova udruženja i organizacije koje će biti prisutne na sjednicama naših radnih tijela i to je jedan stepen naše transparentnosti u radu Skupštine – naveo je predsjednik Skupštine, Zoran Talić i pozvao sve zainteresovane da se prijave na ovaj poziv.