Vijesti 03.09.2015.

Skandal na AGGF-u: Prodekan tvrdi da ju je napao odbornik Vladimir Mirošljević?!

ČITANJE: 2 minute
mirosljevic

Mirošljević tvrdi da su se samo “žučno raspravljali”

Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinsko- geodetskog fakulteta u Banjaluci Maja Dodig prijavila je banjalučkoj policiji da ju je napao Vladimir Mirošljević, odbornik NDP-a u Skupštini grada, jer je, kako tvrdi, odbila da njegovog sina “preko veze” upiše na prvu godinu studija.

Odbornik Mirošljević, koji je inače ljekar u banjalučkom Kliničkom centru, negira, međutim, da je došlo do fizičkog  napada, nego tvrdi da je u pitanju bila “žučna rasprava sa jednom zloćom od žene”.

Kako god bilo, banjalučka policija je, kako tvrdi Dodigova za Banjaluka.net, podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu koje bi trebalo da utvrdi tačne oklnosti ovog, nemilog događaja o kojem je juče brujio AGGF.

Prema tvrdnjama Dodigove, incident se dogodio u utorak u prostorijama AGGF-a kada je Mirošljević, kako tvrdi, nasrnuo na nju zbog toga što njegov sin ni nakon drugog upisnog roka nije primljen na fakultet.

Kako je posvjedočila za Banjaluka.net, Mirošljević joj je najprije prijetio i galamio, da bi nakon toga fizički nasrnuo na nju. U cijelu situaciju se, kako priča, umiješala sekretar fakulteta Marina Todorović koja je stala između njih i, tvrdi Dodigova, na taj način spriječila napad.

Ona tvrdi da je napadnuta zbog toga što nakon prvog upisnog roka nije pristala da Mirošljevićevom sinu pokloni jedan bod.

– Tada je njegova supruga Aleksandra, koja je sudija, kazala dekanu da će protiv mene podnijeti prijavu. Tada su i počele ucjene koje su kulminirale na ovaj način – kaže Dodigova.

S druge strane, prozvani odbornik Mirošljević tvrdi da su pale teške riječi sa obe strane, ali i ističe da ništa više od toga nije dogodilo. On tvrdi da je, kao svaki drugi roditelj, samo reagovao na počinjenu nepravdu.

– Maja Dodig je jedna zloća od žene koja je, na njenu žalost, naletjela na mene. Moj sin je imao najviše bodova na ispitu, a ona ga je namjerno obarala i davala mu najmanje bodova na oba ispitna roka. Ista ta Maja je oborila još jedno dijete na isti način, tako da moj sin nije jedina njena žrtva. Vidjećete i sami kako će se klupko početi razmotavati ako dođe do suđenja. Nije ona zlatna, vjerujte mi. U svemu tome, žao mi je jedino što će najviše ispaštati moje dijete – kaže Mirošljević.

(Banjaluka.net)