Politika 02.04.2021.

SKANDAL U NOVOM GRADU Odbornica SNSD došla na sjednicu zaražena koronom

ČITANJE: 2 minute

Odbornica SNSD u Skupšini opštine Novi Grad Mira Drljača došla je na sjednicu 30. marta iako je bila zaražena virusom korona.

Drljača je za Srpskainfo ispričala da je test na koronu radila 29. marta, da je sjednica kojoj je prisustvovala bila 30. marta, a da je 31. marta dobila rezultat nalaza iz koga se vidi da je pozitivna.

Mada bi razumno ponašanje bilo da, dok čekate rezultat testa, budete u izolaciji, Drljača je svjesno postupila drugačije. Ono što je još gore, ona u tome ne vidi ništa sporno, jer kaže da u vrijeme kada je trajala sjednica nije imala dokaz da je pozitivna, niti rješenje o izolaciji!

– Kada su mi rekli da sam pozitivna, to podrazumijeva da dobiješ rješenje da si u izolaciji. Tako da, naravno, to nije tačno – kaže Drljača.

Tu nije kraj kontradiktornostima u ovom slučaju, jer smo od nje dobili zbunjujuće odgovore o simptomima koje izaziva korona.

– Kada ste posumnjali, kada ste osjetili simptome?

– Još prošle nedjelje.

– Čekajte, vi ste sa simptomima išli na sjednicu, pa kasnije dobili potvrdu da ste pozitivni?

– Ne. Nisam ja imala nikakvih simptoma, nemam ih ni sada.

– Pa, sada ste rekli da ste dobili simptome.

– Ne. Ja ovako tebi kažem, ja sam dobila nalaz da sam pozitivna, ali nemam nikakvih simptoma. Sada sam u izolaciji.

Odbornica Mira Drljača po obrazovanju je diplomirani ekonomista.

Odbornik PDP u SO Novi Grad Milanko Mihajilica kaže da su iz Doma zdravlja i Komunalne policije imali informacije da je odbornica Drljača zaražena koronom. Na naše pitanje da li su joj to rekli kada je došla na sjednicu i kakva je bila reakcija, Mihajilica kaže da je ta informacija na društvenim mrežama objavljena veče prije sjednice, ali da nije bilo nikakvih reakcija vladajućih.

On tvrdi da je Drljača kao 14. odbornik bila ključna da bi SNSD s partnerima imao skupštinsku većinu i na osnovu toga smatra da su insistirali da se Mira Drljača pojavi na sjednici.

– Neprimjereno je na takav način obezbjeđivati skupštinsku većinu, tako što ćete ugrožavati svoje i zdravlje drugih ljudi. Ali, mi u Novom Gradu se više ničemu ne čudimo; ovim gradom SNSD upravlja već 15 godina i razara njegovo tkivo i dušu. Stranke su na nezakonit način izabrale skupštinsko rukovodstvo. Puna tri mjeseca drže građane Novog Grada kao jednu vrstu političkih talaca zbog vlastitih političkih interesa. Prema mišljenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave, u dva navrata, SO Novi Grad nije ni konstituisana – kaže Mihajilica za Srpskainfo.

(E.M)