Sport 13.09.2015.

Skandalozno: FIBA neće kazniti Mirotića!

ČITANJE: 1 minuta
mirotic

FIBA je odustala od bilo kakve kazne za španskog košarkaša Nikolu Mirotića. Pet dana je prošlo od krvničkog cijepanja srpske zastave, a dotičnom Podgoričaninu omogućeno je da i dalje divlja na Evropskom prvenstvu.

Iako je po svim pravilima zaslužio čak i suspenziju, Mirotić čak neće biti ni novčano kažnjen, a slučaj je postao još jadniji poslije činjenice da su u Košarkaškom savezu Srbije zaćutali na vandalski čin Španca crnogorskog porekla.

Da je kojim slučajem neki srpski košarkaš pocijepao obilježje neke druge evropske države, sigurno je da bi u rekordnom roku bio suspendovan i kažnjen. Ovako, čini se da će sve vrlo brzo pasti u zaborav, a tome je svakako kumovala i suviše mlaka i blaga reakcija košarkaških stručnjaka iz Srbije.

Boško Obradović iz Dveri kaže da je srpski vrh trebalo oštrije da reaguje na Mirotićevo cijepanje zastave.

– Naš državni vrh nikad ne reaguje kad neko uvrijedi srpski narod,  onda i ne čudi izostanak reakcije srpskog državnog vrha kad su u pitanju sportska dešavanja. Jednostavno, naši državnici nemaju osjećaj da treba da zaštite srpske nacionalne interese. U ovom slučaju, trebalo je da mnogo oštrije reaguju i zatraže kaznu – kaže Obradović.