Vijesti 12.10.2015.

Skandalozno: Ministar Mektić novinarku RTRS-a nazvao “silikonjarom”

ČITANJE: 1 minuta
dragan mektic
Klub novinara Banja Luka oštro je osudio današnji istup ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića koji je na jutrošnjoj pres konferenciji novinarke RTRS-a nazvao “silikonjarama”.

– Ne želeći da ulazimo u uređivačku politiku bilo kojeg medija, pa tako ni Radio-televizije RS, niti u aktuelni slučaj prisluškivanja, Klub novinara oštro osuđuje neprimjerene riječi ministra Mektića upućene zaposlenima RTRS-a i prozivke članova njihove porodice na ličnoj osnovi. Ministar Mektić, kao i bilo koji drugi građanin ili zvaničnik, ima demokratsko pravo da kritikuje rad i uređivačku politiku svakog medija, ali na primjeren način i legalnim putem – navodi se u saopštenju Kluba.

Na današnjoj pres konferenciji, Mektić je grubo izvrijeđao novinarke RTRS-a Nadu Veletić, Nadu Arlov i Biljanu Knežević.

– RTRS je vojno krilo SNSD-a. Nada Arlov je podizala kredite i stipendije za djecu, a Nada Veletić je dobila zadatak da me napada i diskredituje. Meni nikada nije nuđeno da gostujemo u programu RTRS-a. Novinarka RTRS-a Biljana Knežević je silikonjara. Ovom javnom servisu nedostaje jedino crvena pozadina i svjetla iz bordela – rekao je Mektić.

(Banjaluka.net)