Vijesti 17.01.2017.

Skijališta rasprodata, Banjalučani hrle na zimovanje

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkim turističkim agencijama ponude za zimovanje su prosto planule, iako je prosječna cijena aranžmana oko hiljadu maraka. Banjalučani najviše traže prilično skupi Kopaonik, ali su im sve omiljenija i alpska skijališta.

S obzirom na to da je sezona tek negdje na pola, u agencijama zadovoljno trljaju ruke.

“Najpopularnija je planina Kopaonik na koju idu naši klijenti. Gore imamo u ponudi apartmane i hotele. Takođe Slovenija je popularna, Kranjska gora, Pohorje to je vrlo popularna destinacija. Vrlo interesantna ponuda je u Austriji, Italiji i Francuskoj, Alpe, dosta naših klijenata ide tamo”, kazala je Vanja Savić, Turistička agencija “Unis Turs”.

Za ljubitelje skijanja, ova zima je idelana. Neki će, kažu, do najbliže Kozare, a nekima ni do Alpa nije daleko.

Da je sezona skijaša u jeku, potvrđuju i u prodavnicama ski opreme. Traže se, kažu, skije više, pa i prodaja i iznajmljivanje ski opreme odlično ide. Rentiranje je, kažu, ipak isplativije.

“Pogotovo sada u ovom periodu kada ima snijega radimo vrlo dobro, malo manje prodaja u odnosu na rental. Rental radi baš punom parom. Cijene za iznajmljivanje za odraslu osobu su od 12 do 23 marke kompletna oprema, tu su uključene skije, pancerice i štapovi”, rekao je Milan Babić, sport šop “Šimano”.

Četvorčlanu porodicu zimovanje košta oko dvije prosječne plate. U ponudi ima i mnogo skupljih aranžmana koji, kažu u agencijama, uvijek nađu svoje kupce.

(ATV)