Biznis 01.12.2018.

SKIJANJE NAREDNIH 120 DANA Na Jahorini pušten u rad sistem vještačkog osnježavanja

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da su sistem za vještačko osnježavanje i mobilni topovi za osnježavanje trenutno “broj jedan” u svijetu.

“Samo sistem za osnježavanje nije garancija dobrog rada i uspjeha. Mi smo tokom čitavog ljeta radili na pripremi staza, na izgradnji novih i uređenju postojećih koje su morale biti urađene po `FIS standardu` – široke 40 metara, ravne sa drenažnim kanalima”, istakao je Ljevnaić.

Inače, Olimpijski centar Jahorina je prvi u regionu otvorio zimsku skijašku sezonu, a fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je današnju skijašku atmosferu.

“Svim posjetiocima do 16. decembra su na raspolaganju karte snižene za 70 posto, pa će cijena dnevne karte iznositi 13,20 KM”, izjavila je za Klix.ba Sanja Ćeremidžić, stručna saradnica za odnose sa javnošću.

Foto: RTRS

U pogonu su danas šestosjed Poljice za panoramsku vožnju, dok je za skijaše u funkciji ski lift Poljice i ski vrtić Poljice za najmlađe skijaše i poligon za obuku skijanja.

Visina snijega na stazama je između 15 i 30 centimetara na stazama koje su odlično urađene i pripremljene u kombinaciji prirodnog i vještačkog snijega.

(klix.ba)