Vijesti 19.01.2023.

SKLONJENI SA KIŠE: Majka i sin u Zenici živjeli na otvorenom, gradonačelnik im našao smještaj

ČITANJE: 1 minuta

Majka i sin iz Zenice, a koji su živjeli na otvorenom na Kamberovića polju danas su dobili smještaj.

“Nakon što su pojedini lokalni blogovi objavili da na Kamberovića polju u Zenici živi majka sa sinom stopostotnim invalidom, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odmah je kontaktirao nadležne službe zahtijevajući da se ovaj problem promptno riješi”, saopšteno je iz Gradske uprave u Zenici.

On je rekao da je zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku pronašao rješenje te su smjestili tu porodicu u stan u Radakovu.

“Odmah po saznanju da majka sa sinom boravi na otvorenom odnosno na Kamberovića polju po zimi i kiši, naredio sam nadležnim službama da se u roku od odmah zbrine porodica. Lično sam otišao i uručio majci i sinu stan, da mogu večeras mirno spavati oni u stanu i ja u svojoj kući. Od direktora Centra za socijalni rad sam upoznat da su im ranije davali određene smještaje, međutim, to im nije odgovaralo. Također, od njih sam obaviješten da oni nisu bili na Kamberovića polju dva mjeseca, kako tvrde pojedini mediji, jer su nedavno izašli iz smještaja koji im je dodijeljen, baš kao što nije istina da je Kabinet gradonačelnika ikada kontaktiran po ovom pitanju”, rekao je Kasumović.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje.

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: Fuad Kasumović