Biznis 21.02.2023.

Skoko imenovan za vršioca dužnosti direktora RiTe Gacko

ČITANJE: 1 minuta

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora zavisnog preduzeća Rudnika i Termoelektrana Gacko, Maksim Skoko, imenovan je za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, potvrđeno je za RTRS iz SPS-a.

Kako navode, Rudnik i Termoelektrana Gacko predstavljaju veliki sistem u energetskom sistemu Republike Srpske, u kojem je potrebno dodatno uvođenje reda, discipline i odgovornosti.

– Stručnoj javnosti je poznato da je Skoko jedan od vodećih stručnjaka u oblasti energetike te da je kao diplomirani inženjer elektrotehnike prošao put od inženjera u proizvodnji, preko višegodišnjeg veoma uspješnog rukovođenja Termoelektranom “Gacko”, do člana uprave ERS – i to izvršni direktor Elektroprivrede za tehničke poslove, izvršni direktor Elektroprivrede za javno snadbjevanje – ističu u SPS.

Podsjećanja radi, Maksim Skoko je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jedan od osnivača i potpredsjednik Socijalističke partije Srpske -SPS, koja je na posljednjim Opštim izborima prvi put izašla samostalno pred građane sa svojim programom i postala parlamentarna partija sa tri narodna poslanika i delegatom u Vijeću naroda.

E.M.