Politika 27.10.2021.

SKOKO: Zaštita interesa Srpske je osnovna politika SPS-a

ČITANJE: 1 minuta

Stav Socijalističke partije Srpske je da ne učestvujemo u glasanju na dnašnjoj posebnoj sjednici NSRS i da na taj način pošaljemo jasnu poruku građanima da se u ovom slučaju ne radi o ugroženosti interesa Republike Srpske, poručio je potpredsjednik SPS i narodni poslanik Maksim Skoko.

Obrazlažući ovu odluku, Skoko je naveo da su neke od odluka na kojima se raspravlja na hitno zakazanoj posebnoj sjednici NSRS već prošle Savjet ministara BiH, a neke će tek da dođu pred Parlament BiH, gdje takođe postoje mehanizmi zaštite interesa Republike Srpske.

– Socijalistička partija Srpske će svaki put glasati za vitalni nacionalni interes, kada naš vitalni nacionalni interes bude stvarno ugrožen, a ovdje to nije slučaj. Da je zaista ugrožen nacionalni interes Republike Srpske, poslanici SPS bi ostali u sali i kao i svaki put do sada i borili bi se svim političkim sredstvima da odbranimo interese Srpske, jer je to osnovna politika SPS-a. Današnja posebna sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske pretvorena je u pozorište i za nas je to degradiranje najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske, a poznat je stav i politika SPS da nećemo da budemo akteri takvih dešavanja. Takođe, javnost mora da zna da našim neglasanjem nije spriječen dolazak konzulata Ruske federacije u Banjaluku, nego naprotiv, našim neglasanjem se omgućava dolazak konzulata, što je i prvobitno usvojeno – poručio je Skoko.

Pored poslanika SPS, skupštinsku salu su napustili i poslanici SDS i PDP, koji takođe neće učestvovati u glasanju.

(SB)

Oznake: Maksim Skoko