Vijesti 19.10.2020.

“ŠKOLE SU SIGURNA MJESTA” Trivić: Nijedan učenik nije proširio virus unutar učionica

ČITANJE: 1 minuta

U školama se provode sve mjere, što su potvrdile i utvrđene kontrole, pa tako ove ustanove predstavljaju zaista sigurna mjesta u smislu zaštite od širenja virusa korona, izjavila je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

“Utvrdili smo da nijedan učenik nije proširio virus unutar samih učionica, odnosno škola već su zapravo ta djeca dobila virus korona od svojih najbližih. Dakle, obično je riječ o porodičnim kontaktima. Bez obzira na to što raste broj zaraženih u Srpskoj, za sada je situacija u školama još uvijek pod kontrolom”, rekla je Trivićeva.

Časovi u trajanju od 20 i 30 minuta i podjela razreda u dvije grupe pokazalo se veoma efikasnim u sprečavanju širenja virusa korona, dodaje Trivićeva.

“Za svaku pohvalu je koliko su učenici shvatili ozbiljnost situacije. Oni bez pogovora i velike larme prihvataju sve mjere”, naglasila je Trivićeva.

Trivićeva je naglasila da će se u zavisnosti od same epidemiološke situacije, od grada do grada, od opštine do opštine pratiti mjere i postupati u skladu sa njima u smislu potencijalnog prenosa nastave na onlajn.

(N.S/ Banjaluka.net)