Vijesti 01.09.2015.

Školski pribor za djecu iz višečlanih porodica

ČITANJE: 1 minuta

viseclane porodice unija pribor

Predstavnici Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske dostavili su Republičkom udruženju porodica sa četvoro i više djece školski pribor u vrijednosti 4.500 KM koji je prikupljen u donatorskoj akciji.

Direktor Unije, Saša Aćić istakao je da je u ovoj akciji, zajedno sa ovom asocijacijom, učestvovalo osam privrednih subjekata.

– Nadamo se da će ova akcija imati kontinuitet i naša želja je da ovom aktivnošću promovišemo porodicu, majčinstvo i dijete kao stubove našeg društva- rekao je Aćić.

On je naveo da je ovo druga godina u kojoj se organizuje ovakva akcija, podsjetivši da je prošle godine bilo prikupljeno 5.000 KM.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece Banjaluka Jovan Radovanović izrazio je zahvalnost  na ovoj donaciji.

– Ova donacija mnogo znači, iako njome nećemo obuhvatiti ni 10 odsto porodica kojima je potreban školski pribor- istakao je Radovanović.

Ognjen Benić, učenik devetog razreda banjalučke Osnovne škole “Đura Jakšić”, rekao je da mu ova donacija mnogo znači, jer u porodici ima dvije sestre i jednog brata.

(Agencije)