Vijesti 09.11.2017.

Škrbić i Gajanin kandidati za rektora?

ČITANJE: 1 minuta

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga podnio je juče ostavku. Vršilac dužnosti rektora će biti sadašnji prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta Radoslav Gajanin, saznaje Glas Srpske.

Kako prenosi ovaj list najizvjesniji kandidati za novog rektora su Gajanin i dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić.

Nakon što su isposlovali rektorovu ostavku, pobunjeni studenti poručuju da na toj poziciji neće prihvatiti  ikebanu. Ponovo prijete blokadom Univerziteta i uvjeravaju da nije problem Mataruga, nego sve što godinama tinja na Univezitetu. Prioritet im je slučaj “Poljubac” sa Tehnološkog fakulteta i, kako kažu, kriminalna grupa koja stoji iza radnika Studentske službe tog fakulteta, Velimira Balabana.

“Prvi korak je slučaj Balaban. Raspetljavanje čitavog slučaja. Kad biste raspetljali pozadinu i čitavu tu kriminalnu grupu koja stoji iza Balabana na Univerzitetu, vi biste riješili dobar dio problema na Univerzitetu. Dalji koraci – postoje naši zahtjevi koji se sutra mogu ispuniti, Senat može usvojiti određene odluke, i dobar dio naših zahtjeva se može sutra ispuniti, počevši od unificiranih pravila studiranja na Univerzitetu”, kazao je Ratko Savić, predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

(ATV)

Oznake: Ranko Škrbić