Vijesti 01.10.2016.

Škrbić izabran za dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ranko Škrbić, bivši ministar zdravstva Republike Srpske, izabran je juče za dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, saznaje Istinito.

Iako su juče u Medicinskom fakultetu izbjegavali da novinarima daju bilo kakve informacije o tome, Istinito saznaje da je sjednica Vijeća Fakulteta održana u 13.00 časova i da su Škrbićevi protivkandidati bili Radoslav Gajanin i Zoran Vujković.

Zanimljivo je da je izbor dekana Medicinskog fakulteta proveden gotovo inkognito, bez uobičajene medijske pažnje, što se pripisuje lošem imidžu bivšeg ministra zdravstva, iza kojeg su ostali višemilionski dugovi u zdravstvu i brojne kriminalne afere.

Ukoliko rektor Univerziteta u Banjoj Luci Milan Mataruga, potvrdi Škrbićev izbor, što je sasvim izvjesno, on će na funkciji dekana naslijediti Milana Skrobića, koji odlazi u penziju.

Prema Članu 22. Statuta Medicinskog fakulteta, dekana imenuje i razrješava rektor na prijedlog Vijeća, iz reda redovnih, odnosno vanrednih profesora koji su zaposleni sa punim radnim vremenom na Univerzitetu u Banjoj Luci.

(Istinito)

Oznake: Ranko Škrbić