Vijesti 20.10.2020.

Škrebić: Kazna za nenošenje maske 100 KM

ČITANJE: 2 minute

Vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je danas da je za nenošenje maske na otvorenom predviđena kazna od 100 KM.

Škrebić je rekao da će sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kada je riječ o fizičkim licima, biti obaveza Komunalne policije, te pozvao građane da ih poštuju.

On je naveo da će sve inspekcijske službe biti angažovane isključivo na sprovođenju novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Škrebić je rekao da građani mogu da im prijave sve nepravilnosti, a da će inspektori izaći na teren u svako doba dana i noći.

On je naveo da je tokom vikenda na sedam dana zatvoreno 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mjera s ciljem sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolest.

Škrebić je istakao da je do toga došlo jer novčane sankcije nisu dale rezultate.

“Nama nije cilj kažnjavanje, već da građani poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona kako se epidemija ne bi širila”, rekao je Škrebić na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Repubičkog štaba za vanredne situacije.

On kaže da se ove mjere i sprovode kako Srpska ne bi došla u tešku finansijsku situaciju zatvaranjem svih finansijskih aktivnosti, dodajući da se čini sve da do toga ne dođe.

“Cilj nam je zaštita ljudi i ekonomije, da imamo redovnu isplatu plata, penzija, da imamo redovna socijalna davanja i da sačuvamo bolničke kapacitete”, rekao je Škrebić.

On je naveo da se Srpska prilagođava svjetskim metodama kada je riječ o mjerama za suzbijanje virusa korona, te je njihovo uporište u Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

(Srna)

Oznake: kazna