Politika 27.12.2015.

Škrebić: Poslodavci dostavili amandmane

ČITANJE: 1 minuta
skrebic
Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić izjavio je da su poslodavci večeras dostavili amandmane predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Srpskoj na Prijedlog zakona o radu, koji su u skladu sa radnim zakonodavstvom u okruženju, a posebno u Federaciji BiH /FBiH/.
Škrebić nije precizirao o kakvim amandmanima je riječ.

-Očekivali da na večerašnjem sastanku svi argumentovano razgovaramo o Prijedlogu zakona o radu. Stavovi opozicije su da ne podržavaju Prijedlog zakona o radu, ali su u ranijim razgovorima podržali amandmane poslodavaca- rekao je novinarima Škrebić, nakon sastanka predstavnika Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Vlade Srpske, klubova poslanika, poslaničkih grupa i samostalnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je smatra da je novi zakon o radu u Republici Srpskoj važan kao Dan Republike, kao i da je večerašnji sastanak bio prilika za postizanje konsenzusa.

-Ako imamo loš privredni ambijent ne možemo se nositi sa izazovima sa kojima se suočava naše društvo. Zbog toga nam je neophodno novo radno zakonodavstvo- kaže Škrebić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

U razgovoru su učestvovali predstavnici parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštni Srpske iz SNDS-a, DNS-a, SP-a, SDS-K. Predstavnici PDP-a i NDP-a Miroslav Brčkalo i Dragan Čavić došli su na razgovore, ali su napustili sastanak jer nisu saglasni da Prijedlog zakona o radu bude upućen u Narodnu skupštinu po hitnoj proceduri.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ranije danas je rekao da predstavnici ove partije neće prisustvovati večerašnjem sastanku.

(Srna)