Vijesti 14.11.2015.

Skrobić: Studenti poslije fakulteta spremni da uđu u posao

ČITANJE: 1 minuta
Medicinski fakultet Banjaluka
Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milan Skrobić rekao je da studenti ovog fakulteta posjeduju visok nivo znanja, tako da su nakon završetka studija, s obzirom da imaju i kliničku praksu, spremni da uđu u posao.

-Na ovaj način Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci Republici Srpskoj daje najveći broj ljekara, stomatologa, farmaceuta i diplomiranih medicinara zdravstvene njege koji ulaze u sistem zdravstva i on je okosnica zanavljanja kadrova u zdravstvemnom sistemu Republike Srpske- poručio je Skrobić.

On je povodom obilježavanja 37 godina rada ovog fakulteta i promocije 242 studenta koji su završili Medicinski, Stomatološki, Fakultet farmacije i Fakultet zdravstvene njege, danas u Banjaluci rekao da na ovom fakultetu svake godine bude više od stotine različitih specijalizacija iz medicine i stomatologije, a prošle godine su organizovali 93 specijalistička ispita.

Skrobić je ocijenio da je ovaj fakultet jedan od solidnijih u okruženju, te da spada u manje fakultete, ali ima sve što je neophodno za kvalitetnu edukaciju, iako još uvijek nema svoj prostor.

-U procesu smo pripreme izgradnje Medicinskog fakulteta na Paprikovcu. Radi se završni projekat koji bi se sastojao od Medicinskog fakulteta, istraživačkog centra, srednje Medicinske škole, te Fakulteta zdravstvene njege- istakao je Skrobić.

On je dodao da za sada ljekari relativno lako dolaze do posla.

(Agencije)