Politika 07.12.2018.

SKUP Čubrilović i Nezavisni demokratski klub u subotu sa lojalnim odbornicima i članovima GO DNS-a

ČITANJE: 1 minuta

Formiranje nove političke stranke u RS, u čijem jezgru će biti predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović i njegovi istomišljenici unutar DNS-a, postepeno ulazi u završnu fazu, a važan korak u tom pravcu biće sutrašnji sastanak u Banjaluci, saznaje opcija.net.

Naime, u subotu, 8. decembra, sa početkom u 11 časova, u maloj sali NSRS održaće se sastanak Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini, koji čine Nedeljko Čubrilović, Spomenka Stevanović, Spomenko Stojanović i Milan Dakić, sa odbornicima DNS-a iz opština i gradova širom RS, opredijeljenim za učešće u novom političkom projektu.

Skupu će prisustvovati i dio članova Glavnog odbora DNS-a, sa identičnom orijentacijom i pozicioniranjem u razlazu unutar DNS-a.

Podsjećamo, na nedavnoj prvoj sjednici Inicijativnog odbora, definitivno osnivanje nove stranke čiji će lider, po svemu sudeći, biti Nedeljko Čubrilović, najavljeno je za 22. decembar.

Nezvanično, u opticaju je šest naziva za novu partiju, a neka od imena koja se pominju su – Narodni savez, Demokratski savez i DEMOS.

(Opcija.net)