Vijesti 17.09.2018.

Skup fizioterapeuta povodom 20. rođendana

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje fizioterapeuta Republike Srpske je i ove godine obilježilo Svjetski dan fizioterapeuta, ali i 20 godina postojanja Udruženja.

Tim povodom je održan skup fizioterapeuta u Banjaluci pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika RS.

“Na skupu je bilo riječi o unapređenju položaja fizioterapeuta, njihovoj poziciji u timskom radu, ulozi u društvu, značaju fizioterapeutske profesije, pravima fizioterapeuta, načinu obrazovanja i sticanja akademskog zvanja fizioterapauta, saradnji Udruženja fizioterapeuta RS sa drugim udruženjima u RS i na prostoru jugoistočne Evrope”, kazali su iz Udruženja fizioterapeuta RS.

Dodaju da su skupu prisustvovali predstavnici udruženja fizioterapeuta iz regije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, kao i predstavnik Svjetske konfederacije fizioterapeuta Roland Kraps.

Kompanija “Lanaco” je ovom prilikom donirala softver, koji će pomoći da se poboljša saradnja svih udruženja u regionu te da se olakša kako djelovanje udruženja unutar svoje organizacije, tako i s partnerskim udruženjima.

Svjetski dan fizioterapeuta se obilježava od 1951. godine u više od 100 zemalja svijeta s ciljem skretanja pažnje javnosti na ulogu koju imaju u promociji, unapređenju i uspostavljanju zdravlja kao i na pokretljivosti tijela kao važnog faktora u prevenciji bolesti.

(Nezavisne)