SKUP PODRŠKE POSLANICIMA ISPRED SP: Zaustaviti cijepanje stranke 

Skup podrške Klubu poslanika Socijalističke partije u NSRS održan je ispred prostorija partije u Banjaluci u organizaciji članova i simpatizera SP iz najvećeg grada Srpske.

Organizatori skupa pozvali su i predsjednika stranke Petra Đokića da im se obrati i javno obrazloži poslednja dešavanja u SP, ali lider Socijalista nije došao na skup.

Okupljenima su se obratili poslanici Goran Selak i Andrea Dorić, kao i predsjednik regionalnog odbora SP Krajina Milenko Savanović, koji su pozvali na jedinstvo i na dalji rad na jačanju Socijalističke partije.

– Hvala vam što ste organizovali ovaj skup i izrazili podršku narodnim poslanicima. Žao mi je što Petar Đokić nije imao hrabrosti da dođe ovdje pred našu kući i da vam objasni zašto ruši Banjaluku. Ide se dotle da pokušava da stane na put nekim važnim projektima za razvoj Banjaluke, ali neće uspjeti, jer bez obzira šta se desilo, mi ćemo nastaviti da gradimo i razvijamo našu Banjaluku, našu Krajinu i našu Republiku Srpsku. Mjesescima upozoravamo na afere i postupke nekih načih članova, među kojima je i Đokić. On nije odgovarao na pozive. Rekli smo mu da stane, da se okružio poltronima i nesposobnim ljudima, ali on nije htio da sluša ni Banjaluku ni Krajinu. On se i dalje bavi slanjima lažnih saopštenja, spletkama i podmetanjima. Ali nije on Socijalistička partija, mi smo Socijalistika partija. Socijalistička partija su ljudi – rekao je Selak.

On je pozvao na jedinstvo i razum, navodeći da socijaliste niko ne razvija, osim, kako je rekao, Đokić svojim nestatutarnim odlukama.

– Ali to mu neće poći za rukom. Hvala vam još jednom na podršci i nastavljamo dalje da se zalažemo za jedinstvo, rast i jačanje, bez obzira kome to smetalo – poručio je Selak.

Predsjednik Regije Krajina – Izborna jedinica 3 i član Glavnog i Izvršnog odbora SP Milenko Savanović istakao je da su socijalisti danas digli glas protiv samovolje predsjednika i cijepanja stranke i da su pokazali da su za jedinstvo, rad i rezultate.

– Upozoravao sam na sjednicama partijskih organa na loše stvari i probleme koji su ugled partije doveli na niske grane. Zajedno smo upozoravali Đokića da je i on jedan od onih koji griješe i zbog kojih partija trpi štetu, a on je na to odgovorio još većom samovoljom i odlukama koje nemaju uporište u statutu partije. Đokić je taj koji zloupotrebljava organe partije i časne članove Glavnog odbora. A svi koji stoje uz nosioca negativnih pojava su u suštini protiv programskih načela kongresnih dokumenata Socijalističke partije – istakao je Savanović.

Narodni poslanik Andrea Dorić poručila je je neshvatljivo da nekome smeta rast i razvoj Socijalističke partije, što je upravo ono za šta se zalažu i poslanici i Gradski odbor Banjaluka.

– Ne možemo podržati samovolju i ne možemo prihvatiti da je Socijalistička partija privatno vlasništvo jednog čovjeka. Nećemo da naš rad i naši rezultati budu pokriće za bilo čije nečasne radnje. Znamo da imamo podršku članova i istrajaćemo na jedinstvu i daljem jačanju – poručila je Dorićeva.

(RTRS)

OD KOMUNISTE DO „KOMITE“: Posljednja godina vladavine Mila Đukanovića?

Kada jedan čovjek, Milo Đukanović, provede 30 godina krećući se u trouglu funkcija predsjednika i premijera Crne Gore, te lidera Demokratske partije socijalista, nema tu mnogo posla za politologe i sociologe. U aktuelnoj fazi, kada je višedecenijski gospodar „Montenegra“ suočen sa najozbiljnijim protestima od početka njegove vladavine, najpozvaniji da ocijene stanje u kojem se on

Servisne informacije za 23. februar

Servisne informacije za nedjelju, 23. februar 2020. godine: Policijska uprava: Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir je narušen dva puta, dogodile su se tri saobraćajne nezgode, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći

SEZONA GRIPA U REPUBLICI SRPSKOJ: Povećava se broj zaraženih

Sve veći broj građana Srpske zaražen je gripom. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske još dva smrtna slučaja, čime je broj preminulih od posljedica gripa ove godine porastao na šest. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u sedmoj nedjelji ove godine domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su 7.588 akutnih respiratornih infekcija, oboljenja slična gripu

“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači u funkciji od proljeća

Za banjalučke ljubitelje prirode stižu dobre vijesti. Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti uređen kao izletište. Planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena, a na tom dijelu nalaze se i dva jezera koja su posebni mamac za izletnike. “Mi planiramo različite terene poput odbojkaškog, košarkaškog, fudbalskog terena, planiramo da izgradimo bungalove gdje će