Vijesti 31.10.2018.

SKUP PRAVDA ZA DAVIDA 220. PUT “Naše mirno i dostojanstveno okupljanje ubice najviše boli”

ČITANJE: 2 minute

Brojni građani okupili su se i večeras na trgu u centru Banjaluke gdje se mjesecima održavaju protesti zbog neriješenog ubistva Davida Dragičevića.

Večerašnje, 220. okupljanje proteklo je bez Davora, koji se nalazi u Sarajevu, gdje je podnio zahtjev za registrovanje udruženja građana Pravda za Davida. Prisutnima se obratio jedan od članova grupe Pravda za Davida.

On je rekao da se mirno, ponosno i dostajanstveno okupljaju svako veče, dodavši da ubice to najviše boli.

– Za par dana ćemo dobiti dozvole i onda prema institucijama krećemo sa drugom vrstom borbe, ali i dalje na miran način – rekao je ovaj član.

Prisutnim se obratila i Daniela Ratešić koja se zahvalila građanima koji 220 dana stoje na trgu i daju podršku.

– Smiju nam se bolesni umovi. Ismijavaju nam se. Ne treba tim ljudima objašnjavati šta znači ova podignuta ruka, šta znači naša ljubav. Ne treba im objašnjavati borbu jednog oca da sazna istinu o ubistvu njegovog sina. Davor je danas postavio temelje Davidovog auto-puta, jer njegovim putem idemo već dugo. Čast mi je bilo upoznati tog dječaka. To što je ostalo od njega to je naša obaveza – rekla je Ratešićeva.

Ona je istakla da nema politike u ovom pokretu.

– Narod će moći zajedno sa nama da radi na tome da poboljšamo svaki segment našeg života. Koristićemo sve zakone koji postoje, a koji se gaze iz dana u dan. Tu mislim i na premještanje radnika s jednog radnog mjesta na drugo – rekla je ona.

Aleksandra Vranješ iz grupe Pravda za Davida istakla je da je samohana majka i da je danas dobila premještaj u instituciji gdje je radila, te da je prebačena u Gradišku.

– To što rade nije dobro, nije pošteno. Krše ustav i evropske povelje. Ko može da oduzme moje pravo šta da mislim. Dobila sam dosta poruka od onih koji su prošli isto kao ja – rekla je Aleksandra Vranješ i pozovala sve koji su prošli isto da joj se jave.

(Srpskainfo)