Vijesti 22.10.2015.

Skupština Asocijacije “Stvaroci RS” 24. oktobra na Palama

ČITANJE: 1 minuta
momcilo-krajisnik
Održavanjem Skupštine Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” 24. oktobra na Palama biće svečano obilježen dan kada je 1991. godine počela sa radom Skupština srpskog naroda u BiH, izjavio je predsjednik Asocijacije Momčilo Krajišnik.

On je pojasnio da neće doći do realizacije prvobitnog plana Asocijacije da 24. oktobar bude obilježen pod pokroviteljstvom Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih datuma srpskog naroda.

“Zato smo se vratili prvobitnoj ideji da u našoj režiji obilježimo taj važan datum i održimo svečarsku sjednicu Skupštine Asocijacije `Stvaraoci Republike Srpske`. Tokom sjednice podijelićemo priznanja koja smo nazvali `Oktobarska spomenica 1991` i knjige u kojima su opisani ljudi iz prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH i Vlade Srpske Republike BiH”, rekao je Krajišnik.

On je napomenuo da je Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske” uputila pozive za svečanu sjednicu predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, jer je bio član prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH, ali i predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću i predsjedniku Vlade Srpske Željki Cvijanović, kao i svim predsjednicima stranaka i Predsjedništvu Boračke organizacije.

“Pozvali smo veliki broj uglednih gostiju, ali s obzirom na kratak vremenski period vjerovatno je da se jedan broj njih neće moći odazvati, zbog ranije preuzetih obaveza”, dodao je Krajišnik.

Svečana sjedica Skupštine Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” biće održana 24. oktobra u hotelu “Damis” na Palama sa početkom u 12.00 časova.

(Agencije)