Vijesti 04.06.2020.

SKUPŠTINA GRADA: Naredna sjednica 24. juna, bez rasprave o rebalansu budžeta

ČITANJE: 1 minuta

Naredna redovna 40. sjednica Skupštine grada biće održana 24. juna, odlučio je na današnjoj sjednici kolegijum Skupštine grada. Pregled materijala za ovu sjednicu razmatraće skupštinski kolegijum na sjednici 11. juna.

Polovinom jula trebalo bi da bude održana i 41. sjednica.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da iako je još na snazi dosta mjera predostrožnosti, postepeno se vraćaju i redovne aktivnosti.

“Još od februara i marta na čekanju se nalaze desetine tačaka iz redovnih djelatnosti Gradske uprave i Skupštine grada. U ovom momentu, preko 60 tačaka trebalo bi da se nađe na junskoj redovnoj sjednici”, naveo je Radojičić.

Kako je istakao, prijedlog rebalansa budžeta Grada neće biti razmatran na toj sjednici s obzirom na to da se u narednom periodu mora pratiti razvoj ne samo epidemije, nego i ekonomsko-finansijskih posljedica toga.

Prema njegovim riječima, veliki je poremaćaj javnih finansija i u ekonomiji globalno, te je potrebno vrijeme za sagledanje tih trendova.

Kada je riječ o održavanju sjednica do kraja godine, kako je istakao – poseban problem mogu predstavljati zakazani lokalni izbori, jer ćemo na jesen praktično dva ili tri mjeseca imati nefunkcionalne organe Skupštine grada, što može dovesti u pitanje donošenje svih važnijih dokumenata za narednu godinu.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić kazao je da su se stekli uslovi za održavanje redovnih sjednica i da prema obavještenju iz resornog ministarstva – nije potrebna saglasnog Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Neophodno je da se pridržavamo svih mjera za boravak u zatvorenom prostoru. U zavisnosti od epidemiološke situacije, sjednica će biti održana ili u skupštinskoj sali ili u Banskom dvoru”, naveo je on.

(ATV)