Politika 26.12.2018.

SKUPŠTINA GRADA Ninković ostao lojalan DNS-u, Bosančić, Talić i Vulin u DEMOS-u

ČITANJE: 2 minute

Klub odbornika Demokratskog saveza (DEMOS) formiran je na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, a čine ga tri odbornika.

U odbornički klub novoosnovane političke partije ušli su Boran Bosančić, Dragan Talić i Predrag Vulin, a za šefa kluba imenovan je Talić. Ova tri odbornika do sada su djelovala u odborničkom klubu DNS-a, ali su ga napustili poslije raskola u toj stranci koji je rezultirao osnivanjem DEMOS-a.

DNS je poslije odlaska Bosančića, Talića i Vulina ostao sa samo jednim odbornikom u Skupštini grada Banjaluka, a riječ je o Ljubi Ninkoviću.

– Ovo je još jedna potvrda snage DEMOS-a i ispravnosti odluke da osnujemo novu političku partiju nakon isključenja niza poslanika i funkcionera iz DNS-a. Kompletna struktura DNS-a na nivou grada prelazi u DEMOS – rekao je Bosančić.

Podsjećamo, Vulin i Ninković su u lokalnu skupštinu ušli sa liste opozicionog SDS-a, akoji su napustili nakon što je visoki funkcioner te partije Ognjen Tadić osnovao Narodnu stranku, koju je kasnije utopio u DNS.

Novi odbornici položili zakletvu

Na današnjem zasjedanju Skupštine grada, novi odbornici Jovo Savanović iz PDP-a i Branko Vještica iz Ujedinjene Srpske položili su zakletvu i obavezali se da će raditi u interesu građana Banjaluka.

Savanović je na mjesto odbornika u gradskom parlamentu došao umjesto Draška Stanivukovića, a Vještica umjesto Marinka Dragišića, poslanika Ujedinjene Srpske, koji su dobili mandate u Narodnoj skupštini RS.

Ranije je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić rekao da je osnovan novi Klub DEMOS u kojem će biti bivši odbornici DNS Boran Bosančić, Dragan Talić i Predrag Vulin.

Vukajlović: Stanivuković obmanuo javnost, nije se odrekao naknade

Odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović na aktuelnom času današnje sjednice banjalučke Skupštine prozvao je poslanika Draška Stanivukovića, koji je prethodne dvije godine djelovao u banjalučkom parlamentu da je obmanuo javnost svojim tvrdnjama kako se odrekao odborničke naknade u humanitarne svrhe.

Vukajlović tvrdi da su mu nadležni skupštinski organi dostavili potvrdu da su Stanivukoviću uredno isplaćene sve odborničke naknade.

– Govorio je da se odrekao naknade što po ovim izvještajima nije tačno. Nemam ništa lično protiv njega, ali lažima treba stati u kraj, jer Stanivuković nije to što se predstavlja javnosti. Tražiću i da se provjeri da li je Stanivuković imao ugovor sa nekom humanitarnom organizacijom – poručio je Vukajlović.

Iz tima za komunikaciju Draška Stanivukovića potvrdili su za Srpskainfo da je najmlađi narodni poslanik, koji je juče priveden u nemirima na banjalučkim ulicama, u pritvoru do 15 časova te ne može davati komentare.

(Srpskainfo,Srpskacafe)

Oznake: Zoran Talić