Vijesti 16.10.2019.

SKUPŠTINA GRADA O JAVNIM VRTIĆIMA: Potrebna informacija iz kojih naselja stiže najviše zahtjeva za upis

ČITANJE: 2 minute

Izgradnjom novih i proširenjem postojećih u dogledno vrijeme biće stvoreni uslovi za prijem još 450 mališana u predškolske ustanove u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rečeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Tokom rasprave o godišnjem programu Centra koji je i usvojen, istaknuto je da je u javnim vrtićima, trenutno smješteno oko 2.200 djece, a da se na listi čekanja nalazi između 1.500 i 2.000 mališana.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da su informacije iz zahtjeva koji podnose roditelji prilikom upisa djece u vrtiće, od izuzetne su važnosti, jer se na osnovu njih se planira dalja izgradnja vrtića po mjesnim zajednicama kao i plan i program upisne politike.

– Ono što sam i u prethodnim godinama tražio, i sada sam insistirao kada je u pitanju Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, jeste da se redovno dostavlja jasna informacija u kojim to mjesnim zajednicama postoji potreba za izgradnjom objekata za vrtiće. Prilikom upisa, potrebno je da roditelji navedu i iz kojeg kraja grada dolaze odnosno iz koje mjesne zajednice, a ne samo koji se vrtić preferira. To je ključno za izradu projekcije o tome gdje graditi nove vrtiće – naglasio je Talić.

Samtra da bi se trebao nastaviti kontinuitet pretvaranje poslovnih gradskih prostora  pogotovo na užem dijelu grada, u vrtiće.

-Mi smo sad već ušli u proces da su tri poslovna prostora adaptirana a još su dva prostora u fazi adaptacije. Za onaj dio djece koji je još na čekanju gradimo jedan novi vrtić na Petrićevcu u sklopu višenamjenskog objekta, te je počela izgradnja objekta za predškolsko vaspitanje u Lazarevu. Trudimo se da do kraja ovog mandata, obuhvatimo što veći broj djece – rekao je Talić.

(Srpskainfo)

Oznake: Zoran Talić