SKUPŠTINA GRADA O JAVNIM VRTIĆIMA: Potrebna informacija iz kojih naselja stiže najviše zahtjeva za upis

Izgradnjom novih i proširenjem postojećih u dogledno vrijeme biće stvoreni uslovi za prijem još 450 mališana u predškolske ustanove u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rečeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada.

Tokom rasprave o godišnjem programu Centra koji je i usvojen, istaknuto je da je u javnim vrtićima, trenutno smješteno oko 2.200 djece, a da se na listi čekanja nalazi između 1.500 i 2.000 mališana.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da su informacije iz zahtjeva koji podnose roditelji prilikom upisa djece u vrtiće, od izuzetne su važnosti, jer se na osnovu njih se planira dalja izgradnja vrtića po mjesnim zajednicama kao i plan i program upisne politike.

– Ono što sam i u prethodnim godinama tražio, i sada sam insistirao kada je u pitanju Centar za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, jeste da se redovno dostavlja jasna informacija u kojim to mjesnim zajednicama postoji potreba za izgradnjom objekata za vrtiće. Prilikom upisa, potrebno je da roditelji navedu i iz kojeg kraja grada dolaze odnosno iz koje mjesne zajednice, a ne samo koji se vrtić preferira. To je ključno za izradu projekcije o tome gdje graditi nove vrtiće – naglasio je Talić.

Samtra da bi se trebao nastaviti kontinuitet pretvaranje poslovnih gradskih prostora  pogotovo na užem dijelu grada, u vrtiće.

-Mi smo sad već ušli u proces da su tri poslovna prostora adaptirana a još su dva prostora u fazi adaptacije. Za onaj dio djece koji je još na čekanju gradimo jedan novi vrtić na Petrićevcu u sklopu višenamjenskog objekta, te je počela izgradnja objekta za predškolsko vaspitanje u Lazarevu. Trudimo se da do kraja ovog mandata, obuhvatimo što veći broj djece – rekao je Talić.

(Srpskainfo)

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše