Politika 05.02.2016.

Skupština Srbije razriješila Gašića

ČITANJE: 1 minuta
skupstina srbije
Skupština Srbije izglasala je večeras razrješenje ministra odbrane Bratislava Gašića nakon seksističkog komentara upućenog novinarki “B92” Zlatiji Labović iz decembra 2015. godine.

Za smjenu je glasalo 195 poslanika, među kojima i poslanici vlasti i opozicije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas poslanike Skupštine Srbije da podrže njegovu odluku o razrješenju Gašića.

Vučić je, obrazlažući prijedlog pred poslanicima Skupštine Srbije, rekao da je to učinio zbog izjave, ali i pristojnosti i moralnosti koja se od ministara očekuje, a ne zato što spori njegove rezultate.

On je naglasio da rezultate koje je Gašić postigao kao ministar odbrane ne spori jer su oni veoma dobri, te da je uradio mnogo i za Ministarstvo i za Vojsku, kao i namjensku industriju.

-Gašić sebi nikada ne bi poželio da kleči i znam da nije poželio ni djevojci kojoj je to rekao. On je to rekao tek tako, ali mora da snosi odgovornost i političke posljedice- naglasio je Vučić.

Sjednicu, koja je počela danas u podne, su oko 16.30 časova napustili poslanici SNS-a, SPS-a i njihovi koalicioni partneri zbog uvrede poslanika Demokratske stranke /DS/ Dragana Šutanovca upućene predsjedniku parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži “Tviter”.

Šutanovac je na “Tviteru” napisao “Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… rijaliti Skupština”.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsjednik SNS-a, rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim kolegama, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

(NN)