Politika 31.03.2021.

Skupštinska većina vraća Kurtinovićevu na mjesto direktora vrtića, na potezu tužilaštvo i gradonačelnik

ČITANJE: 1 minuta

Skupštinska većina u gradu Banjaluci danas će pokušati da vrati Jelenu Kurtinović u fotelju direktorice banjalučkih vrtića uprkos tome što je MUP i tužilaštvo terete za krivična djela koja je počinila za vrijeme mandata u ovoj ustanovi.

Pored budžeta i amandmana na isti, koji su u središtu pažnje današnjeg zasjedanja Skupštine grada Banjaluka, veoma zanimljiva tačka je i imenovanje direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Komisija sačinjena od skupštinske većine u gradskom parlamentu predložila je kao najviše rangiranu bivšu direktoricu Jelenu Kurtinović, protiv koje se vodi krivični postupak i koja se našla u žiži javnosti prošle godine, kada je policija izuzela dokumentaciju banjalučkih vrtića zbog sumnje da je tadašnja direktorica nezakonito povećala plate sebi i najbližim saradnicima.

MUP je podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu okružnom tužilaštvu i svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se prema prijedlogu većine okupljene oko SNSD odrediti gradonačelnik Draško Stanivuković na današnjem zasijedanju. Zanimljivo je da je komisija koju je imenovala skupštinska većina kao najboljeg kandidata ocijenila upravo Kurtinovićevu (SP), iako se bivša direktorica tereti za djelo koje je počinila vršeći funkciju na koju ponovo žele da je imenuju koalicioni partneri.