Sport 05.08.2016.

Skupštinu ŽKK Orlovi obezbjeđuje agencija, stigla i policija

ČITANJE: 1 minuta

Prvi put u istoriji Ženskog košarkaškog kluba Orlovi, ali vjerovatno i ostalih sportskih kolektiva u Banjaluci, desilo se da sastanak Skupštine, koji je u toku, obezbjeđuju pripadnici neke od agencija za zaštitu.

Pojedincima je zabranjen ulaz na zasjedanje, a na vratima sale na Šumarskom fakultetu, gdje se održava Skupština, stoje pripadnici agencije za zaštitu. Pojavili su se i pripadnici policije na poziv Ernesta Basala, jednog od članova Skupštine kojem je zabranjeno prisustvo.

Ispred ulaza u salu gdje se održava Skupština okačeno je obavještenje sljedeće sadržine: “Na osnovu Statuta ŽKK Orlovi Banjaluka, po članu 42, 46, 48, 49, 52, 140, 147 i 148, brišu se iz članstva kluba: Ernest Basalo, Saša Anić, Siniša Protić, Izabela Marković, Nevena Pleško, Una Bošnjak, Nataša Trninić, Kristina Skočajić, Milica Ćuk i Danijela Popović”.

obezbjedjenje2

Obavještenje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Luka Lugonja.

Osim njih, još desetak osoba je čekalo da uđe na Skupštinu, ali im to nije dozvoljeno.

Basalo je, inače, bivši trener, a pomenute djevojke su košarkašice koje su ga podržale kada je smijenjen, te su napustile jednu prvenstvenu utakmicu kako bi mu se pridružile na tribinama.

Skupštine su, po pravilu, otvorenog tipa, na njima je svima dozvoljena diskusija, a pravo glasa imaju samo članovi.

(blic.rs)