Vijesti 03.12.2018.

SLABO OSVIJETLJENE ULICE Rasvjeta zrela za zamjenu

ČITANJE: 2 minute

Građani se sve češće žale na slabu javnu rasvjetu u pojedinim ulicama, zbog čega imaju problema kada idu pješke, ali i automobilom.

Prema njihovim riječima, u gradu je sve više ulica u kojima je slabo osvjetljenje, a među njima su i ulice Jovana Dučića u Novoj naroši i Kralja Petra II Karađorđevića u Rosuljama, Bulevar vojvode Živojina Mišića u Boriku…

“Noću je teško voziti slabo osvijetljenim ulicama. Dešava se da pješaka obučenog u tamnu odjeću zbog slabog osvjetljenja vidim tek kada mu se približim i moram naglo zakočiti, što je jako opasno”, ispričala je jedna mještanka Rosulja.

S njom se slaže i Zoran S. iz Nove varoši, koji smatra da je javna rasvjeta zrela za zamjenu.

Žalbe i dalje koče obavljanje redovnih poslova u gradu, a među njima je i javna nabavka za rekonstrukciju javne rasvjete.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da su ovom javnom nabavkom, koja je još u toku, planirali da na Starčevici u nekoliko ulica zamijene postojeću rasvjetu LED rasvjetom.

“Zbog javne nabavke, koja je u toku, taj posao se još ne može uraditi jer je podnesena druga žalba. Kada se cijeli postupak završi moći ćemo postaviti LED rasvjetu u ovom naselju”, objasnio je Bilčar.

Dodaje da su iduće godine planirali i konkurisati na javni poziv UNDP-u za sufinasiranje zamjene sijalica javne rasvjete u pojedinim ulicama.

“U toku je izrada studije koja bi se odnosila na zamjenu starih s 5.000 LED sijalica u nekoliko naselja”, kaže Bilčar.

Bilčar je najavio da je u narednoj godini za sanaciju, održavanje i zamjenu rasvjete iz budžeta grada planirano 170.000 KM.