Vijesti 11.03.2017.

Slalom automobilima između rupa i ulegnuća u ulici Save Ljuboje na Starčevici

ČITANJE: 3 minute

Rupe, ulegnuća, neiznivelisani šahtovi i iskrpljen asfalt tjeraju vozače da voze slalom u ulici Save Ljuboje na Starčevici.

Vladimir Kojić, koji živi u ovoj ulici, kaže da su oštećenja na ovoj saobraćajnici česta i da je asfaltni sloj odavno zreo za zamjenu.

– Kao da je pala atomska bomba. Bolje izgledaju neki makadamski putevi od naše ulice. Krajnje je vrijeme da asfalt u našoj ulici bude presvučen ili da bar bude urađena kvalitetna sanacija oštećenja. Ova ulica je sporedna, ali je jako prometna i služi kao parking velikom broju automobila – rekao je Kojić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević potvrdio je da su ova i mnoge druge sporedne saobraćajnice u veoma lošem stanju.

– Saobraćajnice na Starčevici su katastrofalne, stičemo utisak da se krpe samo glavne ulice. Pored ulice Save Ljuboje u lošem stanju su i ulice Jovana Janjčića i Ognjena Price, ali i brojne druge. Poznato je da na Starčevici ima puno stanovnika, ali i automobila, te bi sanacije trebalo da budu češće i temeljnije – rekao je Knežević.

Ulica Save Ljuboje nije usamljen primjer, u svim dijelovima grada ulice su nakon zime ostale pune oštećenja i rupa, koje još čekaju na sanaciju, a to su potvrdili i u Gradskoj upravi.

V.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je rekao da je u cijelom gradu kritično te da je teško reći koje naselje ima više problema zbog udarnih rupa.

– Teško je izdvojiti gdje je gore. Poslije zime uvijek ima puno udarnih rupa, a posljednje kiše su znatno pogoršale situaciju. Gdje procijenimo da udarne rupe ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, tu se obavlja sanacija. Trenutno je za taj posao zaduženo preduzeće “Niskogradnja” sa preostalim sredstvima za održavanje saobraćajnica iz prošle godine od 80.000 KM – rekao je Sandić.

Kazao je da su popravljena oštećenja u jednom djelu Starčevice, ali da je teško reći kada će taj posao biti završen u tom naselju.

– Ukoliko ne bude padavina, danas bi trebalo da budu sanirane udarne rupe i oštećenja na putu prema Motikama, jer je ulica u toliko lošem stanju da je došlo do oštećenja guma na autobusu koji saobraća na redovnoj liniji – kazao je Sandić.

Dodao je da za 2017. godinu na raspolaganju imaju u različitim stavkama za održavanje gradskih saobraćajnica 1,05 miliona KM.

– Ove godine bi trebalo da budu potpisani i novi ugovori za održavanje saobraćajnica, po nekoliko osnova, kao što je redovno te investiciono održavanje. U toku je izbor firmi koje će biti zadužene za taj posao, ali teško je reći kada će taj proces biti gotov – naveo je Sandić.

Debeljaci

U naselju Debeljaci u petak je pušten u funkciju dio puta koji je bio oštećen u poplavama, koje su sredinom sedmice bile zahvatile pojedine dijelove grada.

– Bujica je odnijela dio propusta ispod saobraćajnice, ali i oštetila samu saobraćajnicu, što je sanirano prethodnih dana, pa je saobraćaj u potpunosti normalizovan – rekli su Gradskoj upravi.

(Glas)